Tenis

Tri Kineskinje ispale u Maleziji, nijedna nositeljica u polufinalu

Branimir Korać • petak, 03.03.2017.
Tri Kineskinje ispale u Maleziji, nijedna nositeljica u polufinalu

Poznate su polufinalistice na WTA turniru u Kuala Lumpuru gdje su sve nositeljice ispale prije završnice. Posljednje dvije poražene su u četvrtfinalu...

Australka Ashleigh Barty potvrđuje potencijal na povratku profesionalnom tenisu. Mlada igračica koja je bila na rubu potpunog prekida karijere kada je uzela pauzu i kratko se bavila kriketom, iz turnira u turnir potvrđuje zašto je bila smatrana jednom od sigurnih članica najboljih deset kada se pojavila na teniskoj sceni. U Kuala Lumpuru stigla je do polufinala i to još jednom pobjedom u dva seta, ovaj put protiv Kineskinje Kai-Lin Zhang. U drugom setu imala je više problema i izvlačila ga je u tie-breaku dok je u prvom setu lakoćom slavila.

U kineskom dvoboju Xin-Yun Han svladala je šestu nositeljicu Qiang Wang u tri seta. Za Han je ovo najbolji rezultat u karijeri, u meč je ušla kao autsajder, Wang igra ove sezone u formi života, ali Han je ipak bila bolja i odnijela je pobjedu.

Još jedna Kineskinja koja je bila postavljena za nositeljicu završila je s nastupom u četvrtfinalu. Petopostavljena Ying-Ying Duan poražena je od Poljakinje Magde Linette nakon sat i 15 minuta borbe. "Bilo je vrlo teško ostati koncentriran tijekom cijelog meča. Bila sam dosta nervozna, ali srećom smirila sam se u trećem setu i uspjela odigrati svoj najbolji tenis", istaknula je Linette.

Nao Hibino pokušava doći do druge titule u karijeri i zasad joj ide dobro. Prošla je u polufinale pobjedom protiv Nizozemke Kerkhove te će upravo protiv Linette igrati za ulazak u finale. U dosad jedinom međusobnom dvoboju slavila je Poljakinja u Tokiju prošle godine.

WTA Kuala Lumpur, četvrtfinale:
Ashleigh Barty (Australija) - Kai-Lin Zhang (Kina) 6:0, 7:6(2)
Xin-Yun Han (Kina) - Qiang Wang (Kina, 6) 6:7(4), 6:2, 6:4
Magda Linette (Poljska) - Ying-Ying Duan (Kina, 5) 7:6(3), 4:6, 6:1
Nao Hibino (Japan) - Lesley Kerkhove (Nizozemska) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!