Tenis

VIDEO: Kyrgios u najboljem meču karijere šokirao Đokovića, Čilić u polufinalu na Nadala

Dario Dodić • petak, 03.03.2017.
VIDEO: Kyrgios u najboljem meču karijere šokirao Đokovića, Čilić u polufinalu na Nadala
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici polufinala muškog dijela turnira u Acapulcu, Australac Kyrgios u dva je seta svladao prvog nositelja Novaka Đokovića, Rafa Nadal namučio se protiv kvalifikanta Nishioke i osigurao polufinalni ogled protiv Marina Čilića...

Australac Nick Kyrgios odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri i u dva seta četvrtfinala Acapulca svladao drugog igrača svijeta Novaka Đokovića. Bio je to njihov prvi međusobni ogled, Australac je slavio sa 7:6(9), 7:5.

Prvi nositelj nije imao rješenja za fantastičan servis Australca, Kyrgios je pogodio čak 25 aseva, u odnosu na tek dva as-servisa srpskog tenisača. U meču su odlučivale nijanse, a u konačnici je za nijansu bolji bio Kyrgios.

U tie-breaku prvog seta slavio je s 11:9, Đoković je u čitavom meču imao tek jednu jedinu break-priliku, i to u prvom setu, ali je nije uspio pretvoriti u oduzet servis.

Australac je svoju jedinu šansu za break iskoristio u drugom setu i s konačnih 7:6, 7:5 nakon gotovo dva sata igre ostvario plasman u polufinale turnira u Acapulcu.

U polufinalu ga čeka Amerikanac Sam Querrey, koji je lakše od očekivanog svladao devetog igrača svijeta i prošlogodišnjeg osvajača turnira, Austrijanca Dominica Thiema.

Querreyju, inače 40. igraču svijeta, trebalo je tek nešto više od sat vremena za plasman u polufinale protiv Austrijanca s kojim se dosad susreo tek jednom, u meču koji je otišao na stranu Thiema.

Querrey je iskoristio čak četiri break-prilike, Thiem samo jednu, Amerikanac sa 6:1, 7:5 prolazi u polufinale turnira.

Svog je protivnika u polufinalu Acapulca saznao i Marin Čilić. Podsjetimo, Međugorac je sinoć bez borbe osigurao polufinale nakon što mu je Amerikanac Steve Johnson predao četvrtfinalni meč.

Najbolji hrvatski tenisač u polufinalu će odmjeriti snage s Rafom Nadalom, Španjolac je u dva seta svladao kvalifikanta, Japanca Yoshihita Nishioku.

Nadal je tako nastavio fantastičan niz u Acapulcu, drugi nositelj je na turniru u karijeri upisao 13 pobjeda u isto toliko mečeva, a zanimljivo je da nikad nije izgubio ni set, za 13 pobjeda trebalo mu je 26 setova.

Nishioka se pokazao tvrdim orahom za Nadala, prvi je set tek u pripetavanju pripao Nadalu, u drugom je mladi Japanac odmah oduzeo servis Španjolcu, ali nije izdržao do kraja, sa 7:6(2), 6:3 osigurava polufinalni ogled s Čilićem.

Nadal i Čilić susreli su se četiri puta dosad na ATP touru, Španjolac je slavio tri puta, posljednji put u četvrtfinalu Basela 2015. godine (4:6, 6:3, 6:3). Jedina Čilićeva pobjeda dogodila se u Pekingu davne 2009. godine, bio je to njihov prvi međusobni susret, Marin je slavio sa 6:1, 6:3.

ATP Acapulco, četvrtfinale:
Kyrgios (AUS, 6) - Đoković (SRB, 1) 7:6(9), 7:5
Nadal (ŠPA, 2) - Nishioka (JAP, Q) 7:6(2), 6:3
Querrey (SAD) - Thiem (AUT, 4) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!