Tenis

Murray u polufinalu uvjerljiviji, za titulu protiv Verdasca

Mihaela Bradovski • petak, 03.03.2017.
Murray u polufinalu uvjerljiviji, za titulu protiv Verdasca
Foto: EPA

Fernando Verdasco i Andy Murray borit će se za titulu u Dubaiju. Nakon sedam spašenih meč lopti u četvrtfinalu, Andy Murray bio je puno uvjerljiviji u polufinalu dok je Verdasco morao igrati tri seta protiv Robina Haasea...

Fernando Verdasco nakon šest godina čekanja dočekao je finale na hardu. Od 2011. godine i San Josea gdje je poražen od Miloša Raonića, nanizao je sedam finala, ali svih sedam na zemljanoj podlozi. U Dubaiju je sjajan tjedan okrunio prolazom u finale pobjedom protiv Robina Haasea.

U finalu će igrati protiv Andyja Murrayja prema kojem, jasno, osjeća veliki respekt, ali ne boji se i nada se pobjedi.

"Andy je svjetski broj jedan i što se drugo može reći o njemu? Jednom sam ga svladao i nadam se da ću uspjeti još jednom u ovom finalu. U četvrtfinalu protiv Kohlschreibera odigrao je nevjerojatno, spasio sedam meč lopti, ali to je Andy. On nema sedam nego 700 života i zato je svjetski broj jedan", kaže Verdasco.

Murray je u polufinalu imao lakši posao nego u četvrtfinalu, ovaj put nije morao spašavati meč lopte i u dva seta riješio je pitanje prolaza. Lucas Pouille tako ostaje na čekanju za prvu pobjedu protiv Škota koji ga je prošle godine svladao tri puta i to sva tri puta bez izgubljenog seta.

25. igrač svijeta imao je break prednosti u prvom setu, ali nakon tih 4:3 do kraja meča osvojio je tek dva gema. Murray je u završnici uzeo prvi set pa nakon toga odjurio do 5:0 i osigurao mjesto u finalu.

"Fernando na ovakvoj podlozi s ovakvim lopticama može biti jako neugodan i vrlo snažnog udarca uz dobru kontrolu. Kada mu pustite da on diktira igru, postaje jedan od najboljih igrača svijeta. Nikako mu ne smijem dopustiti da vodi glavnu riječ", najavljuje Murray.

Murray i Verdasco prošle godine igrali su samo jednom i to u dvorani u Parizu gdje je prvi igrač svijeta slavio sa 6:3, 6:7, 7:5, a jedinu pobjedu Verdasco je ostvario 2009. godine na Australian Openu u pet setova.

ATP Dubai, polufinale:
Fernando Verdasco (Španjolska) - Robin Haase (Nizozemska) 7:6(5), 5:7, 6:1
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Lucas Pouille (Francuska, 7) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!