Košarka

Dobar nastup Krešimira Lončara u visokoj pobjedi Würzburga

Petar Jenjić • petak, 03.03.2017.
Dobar nastup Krešimira Lončara u visokoj pobjedi Würzburga
Foto: EPA

U prvom susretu 24. kola njemačke košarkaške lige košarkaši Würzburga na domaćem su terenu svladali Oldenburg rezultatom 98:73 i prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza u čemu je ulogu imao i Krešimir Lončar...

Započelo je i 24. kolo u njemačkoj košarkaškoj ligi i odmah se dogodilo malo iznenađenje. Nakon čak sedam uzastopnih poraza košarkaši Würzburga došli su do pobjede, na domaćem su parketu svladali Oldenburg s glatkih 98:73 i upisali šestu pobjedu ove sezone. Trenutno se nalaze na 15. mjestu, dok je Oldenburg sedmi s omjerom 13-10.

Domaćin je odličnu šutirao tricu, već je u prvoj četvrtini pogodio četiri i zaključio je s tri poena prednosti (20:17). Würzburg je nastavio s vrlo dobrom igrom, pojačao je u obrani, rijetko primao poene i iznuđivao dosta pogrešaka svojih protivnika.

Nakon što su na poluvrijeme odnijeli devet koševa prednosti (43:34) domaćini su predvođeni odličnim Mauriceom Stuckeyjem treću dionicu dobili s visokih 34:14. U tom je trenutku izgledalo da su se gosti predali pa je Würzburg bez poteškoća održavao prednost do samog kraja utakmice.

Stuckey je zaključio susret s 22 poena (2/3 za dva, 6/9 za tricu). Krešimir Lončar odigrao je standardno dobru utakmicu i zaključio je s deset poena (2/5 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 3/5), tri skoka i četiri asistencije za 16 minuta provedenih na parketu.

Najbolji je kod gostiju bio Ricky Paulding s 14 koševa (3/3 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 2/3)

BBL, 24. kolo:
Würzburg - Oldenburg 98:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!