Tenis

VIDEO: Viroza zaustavila Lučić-Baroni, Darija Jurak u finalu

Dario Dodić • subota, 04.03.2017.
VIDEO: Viroza zaustavila Lučić-Baroni, Darija Jurak u finalu
Foto: EPA

Polovično dobre vijesti stižu sa ženskog dijela turnira u Acapulcu. Mirjana Lučić-Baroni morala je predati polufinalni meč zbog želučane viroze, dok se Darija Jurak u parovima plasirala u finale...

Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u finale turnira u Acapulcu. U polufinalnom ogledu s Ukrajinkom Lesijom Curenko Mirjana je izdržala tek pet gemova, svih je pet otišlo na stranu sedme nositeljice, uz čak tri oduzeta servisa, nakon čega je u dogovoru s liječnikom Mirjana bila primorana predati meč zbog želučanih problema.

"Bila sam šokirana kad sam vidjela da je odlučila predati meč. Nadam se da će se ubrzo osjećati bolje. Drago mi je što sam u finalu, ali žao mi je što se Mirjana ne osjeća dobro", rekla je Curenko nakon dvoboja.

"Nemam sreće, pokupila sam nekakav virus, povraćala sam netom prije izlaska na teren. Pokušala sam jer nisam osoba koja ikad predaje mečeve. Kad me boli stavim više bandaža i igram, mogu igrati unatoč svemu, ali vrtilo mi se u glavi, osjećala sam se kao da ću ponovno povratiti i jednostavno nisam mogla nastaviti. Vrlo sam uzrujana jer ovo je sjajan turnir i igrala sam zaista dobro", kazala je Mirjana nakon predaje.

U finalu će Curenko igrati protiv Kristine Mladenović, koja je u tri seta svladala Christinu McHale. Druga nositeljica ostvarila je plasman u drugo finale ove godine, nakon velike borbe protiv McHale.

U konačnici je slavila u tri seta sa 7:5, 4:6, 6:2. "Ovo je vrlo težak turnir, ima puno dobrih igračica i svaka runda je teška. Svi žele pobijediti i ostati što duže u prekrasnom Acapulcu", rekla je Mladenović nakon pobjede.

Darija Jurak igrat će finale parova u Acapulcu nakon što je s Anastazijom Rodionovom svladala Demi Schuurs i Renatu Voračovu.

Hrvatsko-australska kombinacija slavila je u dva seta sa 7:5, 7:6(4). U finalu ih čekaju Veronica Cepede Royg i Mariana Duque Marino, koje su sa 6:2, 6:3 bile bolje od kombinacije Muhammad - Townsend.

WTA Acapulco, rezultati:
Lesija Curenko (UKR, 7) - Mirjana Lučić-Baroni (HRV, 1) 5:0 (predaja Lučić-Baroni)
Kristina Mladenović (FRA, 2) - Christina McHale (SAD, 5) 7:5, 4:6, 6:2 Parovi:
Jurak/Rodionova (HRV/AUS) - Schuurs/Voračova (NIZ/ČEŠ) 7:5, 7:6(4)
Royg/Marino (PAR/KOL) - Muhammad/Townsend (SAD) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!