Nogomet

CSKA i Zenit podijelili bodove u derbiju bez pogodaka, domaćini susret završili s desetoricom

Luka Medić • subota, 04.03.2017.
CSKA i Zenit podijelili bodove u derbiju bez pogodaka, domaćini susret završili s desetoricom
Foto: EPA

Nakon tri mjeseca pauze, nastavljeno je rusko prvenstvo. Već u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva u Moskvi je odigran veliki derbi između domaćeg CSKA i Zenita iz Saint Petersburga. Susret drugoplasirane i trećeplasirane momčadi završio je bez pogodaka 0:0...

Nakon tromjesečne pauze nastavlja se ruska Premier liga i odmah u prvom kolu u nastavku odigrao se susret između momčadi koje se trenutno bore za drugu poziciju, posljednju koja osigurava izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka naredne sezone. CSKA je na svom stadionu ugostio Zenit, koji im je uoči susreta bježao tri boda. Iako se radi o momčadima koje konkuriraju za naslov prvaka ove sezone, na CSKA Areni nismo gledali pretjerano lijep nogomet, bez pravih i opasnih prilika. Na kraju najviše razloga za slavlje imali su navijači lidera, Spartaka, koji je sada u mogućnosti povećati svoju prednost nad Zenitom na sedam bodova prednosti.

Od samog početka momčadi su ušle grubo u utakmicu. Utakmica je bila prepuna prekršaja, a u tome su prednjačili domaći nogometaši. U prvih 45 minuta nismo vidjeli nijedan udarac u okvir vrata, na nijednoj strani, kao nijednu veliku šansu, ali ipak vrijedi izdvojiti pokušaj domaćih kada je Samuel dobro primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, ali završnica nije bila dobra kao i primanje lopte, udarac je završio preko vrata. Gosti su imali više lopte u svom posjedu, ali oštra igra domaćih spriječila ih je da naprave neku konkretniju priliku za vodstvo.

U nastavku susreta domaći su nastavili sa svojom grubom igrom, dok su gosti, kao i u prvom dijelu susreta držali posjed, ali iz toga nisu uspjeli ništa napraviti. Ipak, gosti su bili bliže pogotku na utakmici, najbolju priliku imao je Mauricio, ali njegov udarac završio je na vratnici. Od domaćih pokušaja vrijedi izdvojiti onaj Džagoeva s početka drugog dijela, no ni taj udarac, kao ni jedan koji su domaći nogometaši danas uputili, nije završio u okviru gostujućih vrata.

Domaći sastav posljednjih 20 minuta igrao je s igračem manje, Pontus Wernbloom je u svega pet minuta zbog dva oštra starta dobio žute kartone te je morao ranije na odmor. Pri put požutio je u 65. minuti, dok je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio u 70. minuti.

S igračem manje CSKA nije mogao parirati Zenitu pa su gosti krenuli po sva tri boda. U samoj završnici imali su nekoliko pokušaja kojima su pokušali doći do pogotka, ali kao i veći dio susreta, realizacija nije bila na željenoj razini. Pokušaj Hernanija završio je pored vrata domaćih, pokušaj Žirkova otklonila je obrana CSKA, dok je Mauricijev udarac bio preslab da bi savladao vratara domaćih Akinfeeva.

Svaka momčad tako je uzela po boda, razlika između njih i dalje ostaje tri boda, dok se drugoplasirani Zenit s ovim rezultatom barem malo približio lideru, drugom moskovskom klubu, Spartaku. Spartak trenutno ima četiri boda više od Zenita, ali uz utakmicu manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!