Tenis

Murray ostavio Verdasca bez šanse, poznati finalisti u Sao Paulu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.03.2017.
Murray ostavio Verdasca bez šanse, poznati finalisti u Sao Paulu
Foto: EPA

Andy Murray pobjednik je ATP turnira u Dubaiju. Murray je u finalu bio bolji od Fernanda Verdasca kojeg je svladao u dva seta sa 6:3, 6:2. U Sao Paulu su na rasporedu bili polufinalni susreti, a u finalu igrat će Albert Ramos i Pablo Cuevas...

Andy Murray nije dopustio iznenađenje u finalu turnira u Dubaiju. Fernando Verdasco nije bio dovoljno raspoložen, ali nije imao niti dovoljno energije nakon teškog polufinalnog sraza protiv Robina Haasea.

Finale je potrajalo svega 75 minuta, Murray je u njemu ispustio tek pet gemova, a izuzev uspavanog početka meča, nije imao nikakvih problema.

U susret je ušao sporo, Verdasco mu je dva puta oduzeo servis i poveo je s 3:1, ali nakon toga Murray se probudio i potpuno dominirao ostatkom meča.

Ovo mu je 45. titula u karijeri i prva u 2017. godini. Ove godine igrao je tek jedno finale u Dohi gdje ga je svladao Novak Đoković. Posljednji trofej podignuo je prošle godine na ATP World Finalsu gdje je svladao upravo Đokovića.

I dok je turnir u Dubaiju okončan, u Sao Paulu su na rasporedu bili polufinalni mečevi. Niti tamo nije bilo većih iznenađenja, Albert Ramos i Pablo Cuevas igrat će u finalu.

Ramos je u polufinalu nakon tri sata borbe svladao Portugalca Joaa Sousu sa 6:7, 7:5, 6:2. Sousa je propustio priliku u drugom setu kada je imao meč loptu na svom servisu, no nakon što je nije realizirao, potpuno je pao i upisao poraz.

Cuevas je u drugom polufinalu imao lakši posao protiv prvog nositelja Pabla Carrena Buste. Njemu su za prolaz u finale bila dovoljna dva seta te je slavio sa 6:3, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!