Košarka

CSKA zamrznuo Novgorod na minus 36 uz skroman učinak Tomislava Zubčića

Petar Jenjić • nedjelja, 05.03.2017.
CSKA zamrznuo Novgorod na minus 36 uz skroman učinak Tomislava Zubčića
Foto: EPA

Odigrane su nove tri utakmice u VTB ligi gdje je do pobjede očekivano došao Himki protiv Minska, kao i CSKA protiv Nižnji Novgoroda za kojeg je Tomislav Zubčić ostvario skroman učinak...

Košarkaši Himkija nastavljaju sa sjajnim utakmicama u regionalnoj VTB ligi, danas su upisali sedmu pobjedu u nizu. Iz ovog razdoblja prepunog pobjeda vrijedi izdvojiti slavlja na vrlo teškim gostovanjima protiv Uniks Kazana i Lokomotiv Kubana. Danas su odigrali domaću utakmicu i slavili protiv Tsmoki Minska rezultatom 80:72. Treći je ovo uzastopni poraz bjeloruske momčadi koja se sada nalazi na pretposljednjem mjestu.

Nakon što je prvu dionicu dobio s deset razlike (26:16), Himki malo posustaje u drugoj pa gosti smanjuju na samo pet koševa zaostatka. Ključnim se pokazala treća četvrtina u kojoj je domaćin predvođen Aleksejom Švedom i Vjačeslavom Zajcevim napravio seriju 15:4. Do kraja susreta održavali su dvoznamenkastu prednost, Minsk je uspio tek ublažiti poraz.

Do pobjede su ga s po 19 poena predvodili već spomenuti Aleksej Šved (7/16 iz igre, slobodna bacanja 2/2) uz šest asistencija i Vjačeslav Zajcev (6/8 iz igre, slobodna bacanja 6/7).

Najbolji je kod Minska bio Dru Joyce s 23 poena (4/9 za dva, 5/11 za tricu, slobodna bacanja 0/1) i pet skokova.

Prvu poziciju i dalje čvrsto drži moskovski CSKA koji danas nije imao prevelikih problema na gostovanju kod Nižnji Novgoroda. Itoudisova momčad slavila je rezultatom 101:65 i upisala 17. pobjedu ove sezone. S druge strane Nižnji se trenutno nalazi na devetom mjestu s omjerom 6-13.

Domaćin se držao tek do završnice prve četvrtine kada se CSKA počeo odvajati, dok početkom druge gosti prvi put dolaze do dvoznamenkaste prednosti (30:20). Unatoč nastojanjima domaćini u nastavku susreta bliže od ovog nisu uspjeli doći pa visok poraz u konačnici i nije preveliko iznenađenje.

Najučinkovitiji je u redovima CSKA bio Cory Higgins s 19 poena (6/7 iz igre, slobodna bacanja 4/4), dok je Vitali Fridzon dodao 15 koševa (3/5 za dva, 3/5 za tricu).

Kod domaćina su po 15 poena ubacili Dijon Thompson (sedam skokova, pet asistencija) i Petr Gubanov. Tomislav Zubčić ostvario je učinak od pet poena (0/4 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2), tri skoka i dvije ukradene lopte za 24 i pol minute provedene na parketu.

VTB:
Astana - Parma Perm 88:73 (Ousman Krubally 21p, 12sk / Sergej Černov 14p, 6as)
Himki - Tsmoki Minsk 80:72

Nižnji Novgorod - CSKA 65:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!