Rukomet

Magdeburg najuvjerljiviji u trećem kolu EHF kupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.03.2017.
Magdeburg najuvjerljiviji u trećem kolu EHF kupa
Foto: EPA

Odigrani su susreti trećeg kola EHF kupa u kojem je najuvjerljiviji bio njemački Magdeburg koji je u gostima sa 16 razlike pregazio Maccabi...

U skupini A EHF kupa St. Raphael je stigao do gostujuće pobjede u Sloveniji kod Ribnice s 31:24. Očekivano slavlje Francuza nakon dva startna poraza, Ribnica ostaje na dnu skupine bez bodova. Za ambiciozne goste ovo je bio susret u kojem su morali doći do pobjede ako misle proći skupinu, dominirali su susretom i na kraju očekivano slavili.

Predvodio ih je Raphael Caucheteux s devet golova, Daniel Sarmiento dodao je sedam, a Alexandru Simicu šest. Kod Ribnice Nik Henigman postigao je četiri gola.

Na vrhu skupine je Füchse iz Berlina koji je lakoćom stigao do pobjede protiv GOG Gudmea. Nijemci su visoko slavili 37:29 uz dominaciju cijelim tijekom susreta. Gosti su vrlo brzo ušli u minus i već tijekom prvog poluvremena zaostajali su čak deset golova.

Na kraju su najbolji kod Nijemaca bili Kent Robin Tönnesen s devet golova, te s po sedam Hans Lindberg i Petar Nenadić. Povratnik nakon ozljede Krešimir Kozina postigao je jedan pogodak. Kod Danaca Mark Strandgaard Petersen postigao je osam pogodaka.

Lider skupine B je Göppingen koji je upisao i treću pobjedu. Do nje je došao u tvrdom meču na gostovanju kod Midtjyllanda kojeg je svladao s 25:22. Serija 6:0 gostiju na kraju prvog i početkom drugog dijela odvela je susret na njihovu stranu, Danci su se u završnici približili na gol zaostatka, ali Nijemci su ipak izdržali i uzeli bodove.

Žarko Šešum predvodio ih je s pet golova, a kod domaćina isti broj pogodaka postigao je Oliver Bondrop.

Do prve pobjede stigao je Porto koji je s 23:22 bio bolji od Granollersa. Pobjede portugalskih klubova protiv španjolskih bile su prava rijetkost, ali u posljednje vrijeme, nakon pada kvalitete španjolske lige, stvari se mijenjaju i ovo slavlje Porta i nije tako veliko iznenađenje.

Najbolji kod pobjednika bio je Antonio Rodrigues s devet golova, a kod poraženih Marc Canellas dodao je pet.

U najzanimljivijem dvoboju skupine C Tatabanya je ugostila Kolding i svladala ga s 28:26. Mađari su tako došli do druge pobjede u skupini dok je Kolding ostao na jednoj i morat će početi skupljati bodove ako misli proći dalje.

Demis Grigoras predvodio je domaćina s osam golova dok je Miloš Božović dodao šest. Kod gostiju Konstantin Igropulo postigao je osam, a šest je dodao Niko Mindegia.

Magdeburg ostaje na vrhu skupine nakon što je u gostima pregazio Maccabi iz Tel Aviva s čak 38:22. Najuvjerljivija pobjeda jedne momčadi u ovom kolu i to uz fantastično drugo poluvrijeme koje su Nijemci dobili s 22:10.

Yves Grafenhorst predvodio je goste sa sedam golova, po šest su dodali Michael Damgaard, Daniel Pettersson i Nemanja Zelenović, a pet Mattias Musche. Željko Musa dodao je jedan pogodak. Kod poraženih Gil Pomeranz postigao je osam golova.

U skupini D iznenađenje je priredila Anaitasuna koja je tijesno svladala Melsungen 23:22 dok je Benfica u gostima svladala finske Cockse te tako Španjolci, Nijemci i Portugalci imaju po dvije pobjede.

EHF kup, treće kolo:
Ribnica - St. Raphael 24:31
Füchse Berlin - GOG Gudme 37:29
Midtjylland - Göppingen 22:25
Porto - Granollers 23:22
Tatabanya - Kolding 28:26
Maccabi Tel Aviv - Magdeburg 22:38
Anaitasuna - Melsungen 23:22
Cocks - Benfica 21:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!