Košarka

VIDEO: Briljantni Bojan Bogdanović vratio Wizardse iz mrtvih i u fantastičnoj šuterskoj večeri nosio ih do pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.03.2017.
VIDEO: Briljantni Bojan Bogdanović vratio Wizardse iz mrtvih i u fantastičnoj šuterskoj večeri nosio ih do pobjede
Foto: EPA

Bojan Bogdanović bio je čovjek odluke u pobjedi Washington Wizardsa protiv Orlando Magica 115:114. Osam ubačenih trica uz samo dva promašaja od čega njih pet u posljednjoj četvrtini, pomogli su Wizardsima da dođu do pobjede nakon minusa od 17 poena...

Vrhunski nastup Bojana Bogdanovića donio je Wizardsima pobjedu u susretu protiv Magica. Washington je bio u teškoj situaciji, izvan ritma i u zaostatku od 17 poena, ali uspio se vratiti, okrenuti susret, a velike zasluge za to nosi o Bogdanović.

U četvrtoj četvrtini ubacio je čak pet od svojih osam trica, u tom razdoblju samo jednu je promašio, a upravo njegova trica donijela je Wizardsima vodstvo 115:114 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Od početka susreta bio je u dobrom ritmu i na kraju je upisao 27 minuta i 27 poena uz šut 1/2 za dva te 8/10 za tricu.

Priliku kod Orlanda dobio je Mario Hezonja koji je imao sjajan ulazak u utakmicu, ubacio je prva tri šuta za tricu i za prvih sedam minuta u igri imao je deset poena. Vrlo brzo Frank Vogel posjeo ga je na klupu, dugo ga je tamo držao, a kada ga je vratio, Hezonja je bio hladan i nije bio niti blizu tom početnom izdanju. Na kraju je za 17 minuta ubacio 12 poena uz šut 1/4 za dva i 3/5 za tricu.

Washington je dugo tražio pravu igru, odradio je gotovo tri skromne četvrtine i dopustio je da mu momčad koja nema nikakvog imperativa do kraja sezone, stvori visoku razliku i dovede ga na rub poraza.

Ipak ta posljednja četvrtina bila je presudna, tu su predvođeni Bogdanovićem domaćini uspjeli uhvatiti priključak te njegovom tricom i Wallovim 2+1 preuzeti vodstvo 97:96.

Gosti nisu odustajali, ali raspoloženi Bogdanović i Bradley Beal držali su Wizardse na životu. Minutu prije kraja Bogdanović je tricom vratio prednost na stranu Washingtona 112:111, a zatim Evan Fournier iz teške pozicije ubacuje uz prekršaj i vraća Orlando na plus dva. No Bogdanović uzvraća i zabija za 115:114 45 sekundi prije kraja.

Nakon što Orlando nije realizirao svoj napad, Wall griješi u posljednjem napadu domaćina i ostaje dovoljno vremena Gordonu za kontru, no Bogdanović i Wall ga zatvaraju u obrani, krilo gostiju ne pogađa i Wizardsi odnose pobjedu.

Uz Bogdanovića kod domaćina Beal je ubacio 32 poena, a Wall 19 poena uz deset asistencija i šest skokova. Kod Magica Terrence Ross upisao je 20 poena, Gordon 15 poena i 11 skokova, a Biyombo 14 poena i 15 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2017. u 14:42
    kakva igračina, trenutno definitivno naš najkompletniji igrač, uz Šarića, bit će lokomotiva na europskom prvenstvu, ajmo naši nek se praši, i Babo na čelu povorke, ajmo BABO vrijeme je ze medalju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2017. u 10:24
    Bravo Babo! Kad vidimo naše kako igraju u NBA, ne možemo nego veselit se ljetu i Eurobasketu.
    Obrisan korisnik
  • narada10806.03.2017. u 09:38
    Došao Babo u glavni grad i počastio ih sa mostarskim slatkišima. Publika na aparatima.
    narada108