Košarka

VIDEO: Warriorsi ponovno pobjeđuju, tri susreta okončana u dramatičnim završnicama

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.03.2017.
VIDEO: Warriorsi ponovno pobjeđuju, tri susreta okončana u dramatičnim završnicama
Foto: EPA

Osim pobjede Wizardsa protiv Magica, nedjelja je donijela još šest susreta u NBA ligi. Drame nije nedostajalo, tri susreta odlučena su u posljednjim trenucima...

Golden State Warriorsi nakon dva poraza stigli su do pobjede. Gostovali su u New Yorku kod Knicksa i slavili 112:105 iako Stephen Curry nije imao dobar ulazak u utakmicu. Na kraju je ipak došao k sebi, ubacio šuteve koji su se i očekivali te vodio Warriorse do pobjede.

Curry je u trećoj dionici ubacio 15 poena od svojih 31, tu su Warriorsi prelomili utakmicu nakon što su Knicksi imali malu prednost na odmoru i do kraja susreta nisu dopustili domaćinu da se ponovno vrati u vodstvo i napravi iznenađenje.

"Znali smo da ćemo biti u redu i ponovno onakvi na kakve smo navikli", istaknuo je nakon susreta Curry koji je u posljednje tri utakmice šutirao za tricu 4/31 da bi u New Yorku bio na 5/13.

Uz njegovih 31 poen, osam skokova i šest asistencija, Klay Thompson dodao je 29 poena. Kod Knicksa Derrick Rose ubacio je 28 poena, a Kristaps Porzingis 24 uz 15 skokova.

Atlanta Hawksi ispustili su pobjedu na svom parketu protiv Indiana Pacersa. Šest desetinki prije kraja susreta Glen Robinson III ubacio je tricu iz kuta za pobjedu Pacersa na teškom gostovanju.

Deset sekundi prije kraja Hardaway je promašio tricu, Pacersi su imali dovoljno vremena za posljednji napad, CJ Miles vidio je otvorenog Robinsona i ostalo je povijest.

"Najveći dio njihovih poena došao je iz tranzicije, moramo u tome biti bolji i od početka do kraja susreta igrati bolju obranu", ustvrdio je Hardaway.

Paul George kod Pacersa ubacio je 34 poena uz pet skokova, a Jeff Teague dodao je 16 poena i šest asistencija. Kod poraženih Tim Hardaway Jr. ubacio je 24 poena, a Paul Millsap 23 uz deset skokova.

Jazzeri su puno teže od očekivanja došli do pobjede kod Sacramenta. Na kraju ih ne treba zamarati kako su do nje došli već trebaju biti sretni što su uopće slavili s obzirom na ono kako se susret razvijao.

Domaćin je imao pobjedu u rukama, vodio je u regularnom dijelu da bi Rudy Gobert donio gostima produžetak. Tamo je isti igrač nakon promašaja Georgea Hilla sa sirenom ubacio i donio Utahu pobjedu 110:109. Nakon pregleda snimke koš je priznat i gosti su mogli slaviti.

"Definitivno teška odluka i nikada ne želite doći u situaciju da suci odlučuju koja je momčad pobijedila. Bez obzira na tu situaciju, imali smo priliku za pobjedu", rekao je Aaron Afflalo.

Kod pobjednika Rodney Hood ubacio je 28 poena, Gordon Hayward 23 uz po pet skokova i asistencija, a Rudy Gobert dodao je 16 poena i 24 skoka. Kod Kingsa Ty Lawson upisao je 19 poena i pet asistencija, Darren Collison 18 poena i pet asistencija, a Kosta Koufos 12 poena i deset skokova.

Dallas Mavericksi su glatko svladali Oklahoma City i pokazali da je ono loše razdoblje s početka sezone daleko iza njih. Ovdje su ih predvodili ponovno raspucani Seth Curry s 22 poena i Dirk Nowitzki s 18 poena i 12 skokova, a kod Thundera Russell Westbrook upisao je 29 poena, šest skokova i pet asistencija, Steven Adams dodao je 19 poena i pet skokova, a Enes Kanter 16 poena i deset skokova.

Boston Celticsi prokockali su pobjedu protiv Phoenix Sunsa. Četiri sekunde prije kraja Eric Bledsoe položio je, činilo se za produžetak, ali nakon toga kod izvođenja lopte gubi je Isaiah Thomas, a Tyler Ullis ubacuje tricu sa sirenom za pobjedu. Bledsoe je susret završio s 28 poena, šest skokova i devet asistencija, a Ullis s 20 poena. Kod Celticsa Thomas je ubacio 35 poena uz pet asistencija.

Lakersi bez Ivice Zupca koji je dobio odmor zbog lakših problema s ozljedom, upisali su poraz od New Orleans Pelicansa. Anthony Davis s 31 poenom i devet skokova, DeMarcus Cousins s 26 poena i 15 skokova te Jrue Holiday s 20 poena i 12 asistencija pokazali su što se može očekivati od Pelicansa. Kod domaćina Nick Young ubacio je 19 poena.

NBA:
New York Knicks - Golden State Warriors 105:112
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 96:97
Sacramento Kings - Utah Jazz 109:110 produžetak
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 104:99
Phoenix Suns - Boston Celtics 109:106
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 97:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!