Košarka

Fenerbahče u drami svladao Darušafaku, Žižić ponovno dobar

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.03.2017.
Fenerbahče u drami svladao Darušafaku, Žižić ponovno dobar
Foto: EPA

Odigrana su posljednja dva susreta 20. kola turskog prvenstva, Fenerbahče je u derbiju u neizvjesnoj završnici izvukao pobjedu protiv Darušafake dok je Anadolu Efes rutinski svladao Tofas...

U vrlo zanimljivom dvoboju u Istanbulu Fenerbahče je bio bolji od Darušafake sa 79:76. Nije to bila predstava za pamćenje Obradovićeve momčadi, ali na kraju su je izvukli Bogdan Bogdanović i Bobby Dixon koji su ubacivali ključne poene.

Ante Žižić još jednom je pokazao kako je već sada u europskoj centarskoj eliti, odigrao je novu dobru utakmicu i dobro se nosio s Janom Veselim. Žižić je u konačnici imao 12 poena i devet skokova, s njim na parketu Darušafaka je izgledala znatno opasnije nego kada ga je mijenjao Furkan Aldemir. Od tih devet skokova čak šest uhvatio je u napadu, a svih šest šuteva je pogodio.

Fenerbahče je imao loš ulazak u utakmicu, previše "neforsiranih pogrešaka" i Darušafaka je tijekom prvog poluvremena imala i 12 poena prednost. Ipak do odlaska na odmor domaćin je uspio smanjiti zaostatak i potpuno se vratiti u utakmicu.

U drugom dijelu situacija se promijenila i u posljednjoj dionici Fener je stigao do dvoznamenkaste prednosti, ali niti on je nije zadržao. Napravila je Darušafaka preokret i tricom Wanamakera manje od dvije minute prije kraja povela, no nakon toga dva napada zaredom realizira Bogdanović i vraća Fenerbahče u mirnije vode.

Wanamaker je brzo realizirao napad i 18 sekundi prije kraja smanjio na minus jedan, zatim napravio prekršaj na Dixonu koji ubacuje slobodna bacanja, ali gostima ostaje dovoljno vremena za tricu za produžetak. Will Clyburn i Scottie Wilbekin ipak nisu pogodili i Fenerbahče slavi.

Dixon je susret završio s 18 poena i šest skokova, a Bogdanović je dodao 13 poena. Kod Darušafake Wanamaker je ubacio 18 poena, a Clyburn 14 uz šest skokova.

U prvom susretu ponedjeljka Perasovićev Anadolu Efes glatko je slavio protiv Tofasa s 81:58. U susretu koji je riješen već do odmora domaćin je nastavio pobjedničku seriju i zadržao korak s Fenerbahčeom.

Can Maxim Mutaf predvodio je Efes sa 16 poena, a Thomas Heurtel dodao je 12 uz devet asistencija. Kod poraženih Kalojan Ivanov ubacio je 14 poena, a Baris Ermis 12.

Tursko prvenstvo, 20. kolo:
Fenerbahče - Darušafaka 79:76
Anadolu Efes . Tofas 81:58

Ljestvica:
1. Fenerbahče 18-2
2. Anadolu Efes 18-2
3. Bešiktaš 16-4
4. Banvit 15-5
5. Darušafaka 13-7
...
9. Tofas 9-11
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!