Košarka

FIBA Cibonu pred četvrtfinale svrstala u vrh Europskog kupa po formi, Mulaomerovića brinu ozljede

Dario Dodić • utorak, 07.03.2017.
FIBA Cibonu pred četvrtfinale svrstala u vrh Europskog kupa po formi, Mulaomerovića brinu ozljede
Foto: EPA

Pred košarkašima Cibone sutra je prva utakmica četvrtfinala Europskog kupa. U Draženovom domu ugostit će francuski Elan Chalon s početkom u 18:30 sati, FIBA je u najavi susreta Cibonu okarakterizirala kao momčad s najboljom formom u natjecanju, ali Francuzi su jaki, a Cibona ima velikih problema s ozljedama...

Fibin Europski kup ulazi u samu završnicu, pred momčadima su prve utakmice četvrtfinala natjecanja, a pred početak četvrtfinalne faze FIBA je na svojim stranicama proanalizirala svih osam momčadi kroz power rankings odnosno analizu forme momčadi u posljednjim utakmicama.

U takvoj je analizi Cibona svrstana na prvo mjesto, kao momčad koja je najdominantnije ostvarila plasman u četvrtfinale. Podsjetimo, Cibona je u dvije utakmice svladala poljsku Stelmet Zielonu Goru, a kao jedina momčad koja je prolaz u četvrtfinale riješila dvama dvoznamenkastim pobjedama prema Fibinom rangiranju skočila je sa šeste na prvu poziciju.

Na drugom je mjestu Telekom Baskets koji nije izgubio niti jednu utakmicu od kraja siječnja, treće mjesto drži idući Cibonin protivnik, Elan Chalon.

Radi se o odličnoj francuskoj momčadi koju predvode John Roberson i Cameron Clark. Roberson je vodeći strijelac doigravanja s 24,5 poena i 6,5 asistencija u prosjeku, dok je Clark ukupno gledajući čitavo natjecanje najbolji strijelac među igračima svih osam momčadi (19,3 koša po utakmici).

U najavi susreta trener Cibone Damir Mulaomerović kazao je da još uvijek ne zna tko će biti spreman za sutrašnji ogled s Francuzima.

"Činjenica da smo ušli među osam me raduje, ali s druge s strane imamo puno problema s rosterom, ozljedama (Žorić) i bolesnim igračima (Sulejmanović). Dvoboj protiv jedne ekipe kao što je Elan Chalon s dosta kvalitetnih individualaca, trenutačno na trećem mjestu francuske lige, zahtijeva da smo svi u punoj formi. Ne možemo reći da smo favoriti. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu igrati, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu i odigramo najbolje što možemo. Ozljede i bolesti koje su nas snašle, dolaze nažalost u lošem momentu, u trenutku kada imamo dosta bitnih utakmica. Činjenica je da su nakon više od šezdeset utakmica ove sezone momci umorni i iscrpljeni", rekao je Mulaomerović na konferenciji za medije, a prenose službene stranice kluba.

"Sutra ćemo imati motiv više da probamo napraviti malo čudo i pobijedimo Chalona. Riječ je o kvalitetnoj ekipi s kvalitetnim trenerom i rosterom. Tu su Moustapha Fall, 218 cm visok, jako pokretljiv, kojeg ćemo teško zaustaviti ako ne bude igrao Žorić, zatim Harris, Roberson, Clark, sve su to odlični igrači. Klasična i tipična francuska momčad, dosta atletski i napadački jaka, u trčanju i tranziciji, što nama baš i ne odgovara. Probat ćemo, spremit ćemo se što bolje možemo i dat ćemo sve od sebe", zaključio je trener Vukova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!