Košarka

VIDEO: Šarić i 76ersi neraspoloženi protiv Bucksa, Hezonja solidan, Bogut u debiju za Cavse slomio nogu

Dario Dodić • utorak, 07.03.2017.
VIDEO: Šarić i 76ersi neraspoloženi protiv Bucksa, Hezonja solidan, Bogut u debiju za Cavse slomio nogu
Foto: FaH

Iako je s lijepih 14 poena i osam skokova završio dvoboj protiv Milwaukee Bucksa Dario Šarić nije bio posebno raspoložen, kao niti njegovi suigrači. Mario Hezonja dobro je iskoristio minute u dresu Magica, ali trener Vogel nije ga nagradio dobrom minutažom. Tek je minutu u dresu Cleveland Cavaliersa odigrao Andrew Bogut prije nego je slomio nogu...

Poprilično su slabo Philadelphia 76ersi odigrali na domaćem parketu protiv Milwaukee Bucksa, koji niti u jednom trenutku nisu zaostajali, kontrolirali su utakmicu od prve do posljednje minute i na kraju zasluženo slavili 112:98. Nada u doigravanja Bucksa još uvijek živi, trećom uzastopnom pobjedom došli su na utakmicu i pol zaostatka za Detroitom koji drži posljednje mjesto za doigravanje na Istoku.

Previše igrača nedostaje Philadelphiji, čak su dobili dozvolu na desetodnevni ugovor angažirati Shawna Longa, koji je u svom NBA debiju ubacio 13 koševa uz sedam skokova.

"Imao sam 64 različite kombinacije na parketu, što zbog razmjena igrača, što zbog ozljeda. Dobra je vijest što imamo puno iskustva u ovome, proći ćemo i kroz ovo", rekao je trener 76ersa Brett Brown.

"Ako pitate mene, ovo je nedopustivo, jer jednostavno nemamo dovoljno igrača. Imamo pet, šest ozlijeđenih igrača, započeli smo drugo poluvrijeme s -17 i zatim pokušali dobiti utakmicu. Mislim da to nije moguće", rekao je Dario Šarić, kojeg je došao gledati i izbornik Hrvatske, Aco Petrović.

Iako mu brojke nisu bile loše, Dario se sinoć nije iskazao niti u obrani, niti u napadu. Susret je završio s 14 poena (3/4 za 1, 4/10 za 2, 1/5 za 3), osam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte. Da je imao raspoložene suigrače mogao je komotno i do double-double učinka uz pomoć asistencija.

Justin Anderson ubacio je 19 kod Sixersa, Robert Covington 15 koševa, domaće nije išao šut, tricu su šutirali tek 26,7 posto.

Najbolji kod Bucksa bio je Antetokounmpo s 24 koša i osam skokova. 21 poen dodao je Tony Snell, a vrlo dobru je partiju imao i izravni konkurent Dariju Šariću u utrci za rookieja godine, Malcolm Brogdon, s 13 koševa (5/6 za 2, 1/1 za 3), pet skokova, asistencijom, ukradenom loptom i blokadom.

Orlando Magic tri je četvrtine vodio protiv New York Knicksa na svom parketu, a zatim se raspao, izgubio posljednju četvrtinu 28:13 i u konačnici upisao poraz 113:105. Junak Knicksa bio je Kyle O'Quinn, u prve je tri četvrtine odigrao tek 20 sekundi, ali je u posljednjoj dionici igre s 11 koševa i osam skokova vodio Knickse, za koje zbog ozljede koljena nije igrao Carmelo Anthony do pobjede.

"Očekivao sam da neću igrati, ali tijekom utakmice stvari se mijenjaju pa sam rekao samom sebi da bih se možda trebao malo zagrijati. Kada me trener prozvao nisam htio ponovno biti brzo zamijenje. Pomislio sam da bi bilo super kada bih ostao malo duže na terenu", rekao je O'Quinn.

S 20 poena Knickse je predvodio Courtney Lee, 17 je dodao Lance Thomas, po 14 Porzingis i Hernangomez.

Prvi strijelac Magica bio je Evan Fournier s 25 poena, Aaron Gordon dodao je 17 koševa, a Elfrid Payton koš manje.

Iako je ofenzivno vrlo dobro ušao u susret Mario Hezonja kao ni protiv Washington Wizardsa, nije dobio pravu priliku u nastavku utakmice. Na parketu je proveo 15 minuta i za to vrijeme upisao osam poena (2/3 za 1, 3/5 za 2, 0/1 za 3), tri skoka, ukradenu loptu i blokadu. Damjan Rudež odigrao je četiri minute, promašio šut za tri poena i ubilježio asistenciju.

Andrew Bogut imao je debi iz noćne more u dresu Cleveland Cavaliersa. Nakon manje od minute provedene na parketu u dvoboju s Miami Heatom Bogut je slomio nogu u sudaru s Okarom Whiteom. Nisu bili potrebni dodatni testovi, Bogut je odmah rekao da je noga slomljena, a isto je potvrdio i LeBron James.

"Čim se sudar dogodio čuo sam lom noge. Otišao sam do njega i sve je bilo jasno. Težak je ovo trenutak. Bili smo uzbuđeni zbog njegovog dolaska. Teško nam je, prevenstveno zbog njega, a onda i zbog kluba", kazao je LeBron nakon poraza 106:98 od Miamija.

Cavsi su bez Boguta i prehlađenog trenera Tyronna Luea bili izvan ritma, što su gosti iskoristili i upisali drugu pobjedu u kratkom roku protiv aktualnih prvaka. Doduše, u Miamiju nisu igrali LeBron i Irving, ali sinoć su bili na parketu.

Najbolji kod Heata bio je Dion Waiters s 29 koševa, na 21 se poenu zaustavio Goran Dragić, 18 je ubačaja pridodao Ellington.

Cavse je s 32 koša predvodio Kyrie Irving, LeBron James večer je okončao s 30 koševa i 17 skokova. Niti jedan drugi igrač Cavsa nije bio dvoznamenkast.

Iako su im ključni igrači bili šuterski poprilično neraspoloženi Golden State Warriorsi upisali su pobjedu 119:111 u gostima kod Atlanta Hawksa. Atlanti je posao otežao jedan od najboljih igrača Dennis Schroder, posvađao se sa suigračem Dwightom Howardom početkom treće četvrtine, nakon čega ga je trener Mike Budenholzer posjeo na klupu do kraja utakmice iako je u tom trenutku već imao 23 poena na kontu.

"Ne razumijem trenerovu odluku. Možda sam previše kompetitivan. Samo se trudim biti u natjecateljskom duhu, trudim se pobjeđivati utakmice. Ne razumijem ovu odluku", rekao je Schroder nakon utakmice.

Andre Igoudala predvodio je s 24 poena Warriorse. Isti broj poena upisao je i Steph Curry, ali uz slab šut iz igre (8/20). Klay Thompson zaustavio se na 13 koševa.

Iako dobar dio utakmice nije igrao Schroder je bio najbolji strijelac Hawksa. 20 poena i deset skokova dodao je Millsap, 19 poena ubilježio je Tim Hardaway Jr., a Bazemore koš manje.

MVP, MVP odjekivalo je AT&T centrom u San Antoniju nakon fenomenalne predstave koju je Kawhi Leonard pružio u dvoboju Spursa i Houston Rocketsa. U neizvjesnoj završnici slavili su Spursi 112:110 predvođeni sjajnim Leonardom.

Leonard je susret završio s 39 poena, od kojih je čak 17 postigao u posljednjoj četvrtini, a s nekoliko je ključnih poteza u napadu i obrani prelomio susret u posljednjih 30 sekundi. Zabio je tricu za vodstvo Spursa 110:108, zatim je s leđa blokirao Hardena u obrani i dvama slobodnim bacanjima u idućem napadu odveo San Antonio do pobjede.

Tek su dvojica Spursa uz Leonarda bila dvoznamenkasta, Tony Parker s 19 koševa i LaMarcus Aldridge s 15 koševa.

Rocketse je predvodio Harden s 39 koševa i 12 asistencija. 13 koševa pridodao je Ariza, s po 12 su večer okončali Capela i Gordon.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Milwaukee 98:112
Orlando - New York 105:113
Cleveland - Miami 98:106
Atlanta - Golden State 111:119
Detroit - Chicago 109:95 (Jackson 26 koševa/Butler 27 koševa)
Memphis - Brooklyn 109:122 (Conley 32 koša/Kilpatrick 23 koša)
Minnesota - Portland odgođeno zbog kondenzacije na parketu
Charlotte - Indiana 100:88 (Walker 28 koševa/George 36 koševa, 10 skokova)
San Antonio - Houston 112:110
Denver - Sacramento 108:96 (Chandler 36 koševa, 12 skokova/Koufos 14 koševa, 10 skokova)
Utah - New Orleans 88:83 (Gobert 15 koševa, 15 skokova/Davis 20 koševa, 12 skokova)
L.A. Clippers - Boston 116:102 (Griffin 26 koševa/Thomas 32 koša)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!