Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 07.03.2017, 20:45 h
Napoli
Napoli 1:3 Real Madrid
Real Madrid

VIDEO: Sergio Ramos ponovno spasitelj, Napoli 50 minuta držao Real u šaci

Dario Dodić • utorak, 07.03.2017.
VIDEO: Sergio Ramos ponovno spasitelj, Napoli 50 minuta držao Real u šaci
Foto: EPA

Čudo u Napulju ipak se nije dogodilo, Real Madrid još je jednom pobjedom 3:1 potvrdio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Držao je Napoli Kraljevski klub u šaci, ali onda se u dva prekida ukazao Sergio Ramos...

Napoli je do večeras izgubio samo jednu utakmicu u posljednjih 20 europskih nastupa na svom San Paolu. Večeras je dobar dio susreta izgledalo da će i protiv Real Madrida ostati neporaženi, od prve su minute domaći nogometaši pritisnuli goste i dominirali, a imali su i vodstvo, no Sergio Ramos ovog puta nije čekao sudačku nadoknadu, već je odmah početkom drugog dijela riješio pitanje prolaska u korist Real Madrida.

Opasno je živio Real do Ramosovog gola, Napoli ih je stjerao na vlastitu polovicu, gosti su se koncentrirali na kontranapade, ali ni na taj način nisu uspijevali matirati Reinu. Pritisak domaćih urodio je plodom u 24. minuti, bila je to lijepa akcija u tri poteza, Insigne gura do Hamšika, ovaj pravovremeno gura loptu u prostor za Driesa Mertensa, Belgijac matira Navasa za vodstvo Napolija i erupciju oduševljenja na San Paolu. Bio je to 17. gol Mertensa u posljednjih 16 nastupa za Napoli.

U tom je trenutku Napoliju trebao samo još jedan pogodak za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Mogao je Real brzo do izjednačenja, Benzema je lijepo uposlio Cristiana Ronalda, Portugalac izbjegava klizeži start Koulibalyja, zatim vara i Reinu, ali s desne strane iskosa umjesto prazne mreže pogađa vratnicu. Uzvratio je Mertens s druge strane, njegov prizemni pokušaj nakon dodavanja Allana također zaustavlja okvir gola.

Pokušao je i Hamšik u 41. minuti, nakon dodavanja Insignea, bio je u teškoj poziciji, iz gotovo mrtvog kuta gađao je prvi kut, ali Navas je bio na mjestu. Real je nekako preživio prvih 45 minuta, nije izgledao dobro, a zanimljiv je podatak da je Napoli čak 11 puta pucao na Realov gol, nitko u Zidaneovoj eri nije toliko izdominirao Kraljevski klub u prvom poluvremenu.

A onda je u drugom dijelu na scenu stupio Sergio Ramos i riješio susret u korist Reala. U 51. nakon kornera s lijeve strane koji je izveo Kroos Ramos glavom zabija za izjednačenje. U tom su trenutku Napoliju trebala dva gola za produžetke.

Pet minuta kasnije u igru je ušao Marko Rog, a već u 57. Real dolazi do preokreta. Opet je ubacio Kroos, ovog puta iz kornera s desne strane, najviši je ponovno u skoku bio Ramos, Mertens je glavom pokušao odbiti loptu, ali prevario je Reinu i pomogao Realu doći do vodstva. Iako je prvotno gol pripisan Ramosu naknadno je evidentiran kao autogol Mertensa.

Nakon primljenog drugog gola igra Napolija se raspala, tek je Rog dvaput isprobao udarac, ali oba je puta pucao preko gola. Carvajal se minijaturom, kojom je prebacio dvojicu Napolijevih braniča, izborio za lijepu priliku, ali loptu izbliza šalje preko gola. Točku na i sjajne večeri gostiju stavio je Morata u sudačkoj nadoknadi, nakon što je Reina odbio Ronaldov pokušaj. Portugalcu je ovo šesta uzastopna utakmica u Ligi prvaka bez postignutog pogotka, najduži post u karijeri.

Luka Modrić odigrao je solidnih 80 minuta u dresu Reala, dok Mateo Kovačić i Ivan Strinić nisu bili niti na klupi.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor08.03.2017. u 12:10
    to i jest kvaliteta Reala da je raznovrstan i opasan sa svih pozicija i od svih igrača, Albiol je bio na Ramosu ali očito nije te kvalitete
    qvestor
  • Obrisan korisnik08.03.2017. u 09:26
    ovaj Ramos je institucija
    Obrisan korisnik