Košarka

Ciboni pobjeda protiv Chalona i dobre šanse za prolazak dalje

Petar Jenjić • srijeda, 08.03.2017.
Ciboni pobjeda protiv Chalona i dobre šanse za prolazak dalje
Foto: FaH

Košarkaši Cibone svladali su u prvom četvrtfinalnom susretu Fibinog Europskog kupa francuski Chalon rezultatom 87:85, na uzvratnu utakmicu nose prednost i dobre šanse za prolazak dalje...

Prvi susret četvrtfinala Fibinog Europskog kupa prošao je uspješno za košarkaše Cibone. Vukovi su u Domu Dražena Petrovića bili bolji od francuskog Chalon rezultatom 87:85 i na uzvrat nose sasvim dobre šanse za prolazak u daljnju fazu natjecanja. U vrlo izjednačenoj utakmici susret su prelomili tek u samoj završnici.

Gostujuća je momčad igrala nešto bolje u prvoj dionici, Cibona je vodila tek u dva navrata, na početku i sredinom četvrtine. Chalon je predvodio odlični John Roberson koji je u prvih deset minuta, koju je njegova momčad dobila rezultatom 23:22, postigao 17 koševa (četiri trice).

Nijedna se momčad ni u drugoj četvrtini nije uspijevala odvojiti i mogli smo vidjeti puno promjena vodstva. U 18. minuti Cibona je došla do pet poena prednosti tricom Scottieja Reynoldsa (46:41), jednu od najvećih na susretu. Do kraja poluvremena francuska je momčad izjednačila poravnala rezultat (48:48).

Nevjerojatni Roberson bio je neumoljiv s linije za tricu, šutirao je 10/10 i promašio tek 11. loptu. Svojoj je momčadi donio šest poena prednosti (68:62), ali Vukovi se vraćaju sa šest uzastopnih poena i time zaključuju treću dionicu.

Harris ubacuje tricu za vodstvo gostiju 80:77 pet minuta prije kraja. Na sljedeći su poen morali čekati sve do 15 sekundi prije kraja kada je Bouteille pogodio tricu za minus dva (85:83). Na drugoj strani uzvraća Reynolds i vraća na četiri razlike. Gosti uzvraćaju s dva poena što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Cibonu je do pobjede predvodio Scottie Reynolds s 20 poena (6/8 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i 15 asistencija, dok je Marin Rozić dodao 17 koševa (4/4 za dva, 3/7 za tricu).

Nezaustavljiv je na drugoj strani bio John Roberson koji je susret zaključio s 39 poena (2/6 za dva, 10/11 za tricu, slobodna bacanja 5/5) i pet asistencija.

Fibin Europski kup, četvrtfinale:
Cibona - Chalon 87:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!