Nogomet

VIDEO: Puna mreža Lovre Kalinića, ljepotica večeri u Lyonu

Dario Dodić • četvrtak, 09.03.2017.
VIDEO: Puna mreža Lovre Kalinića, ljepotica večeri u Lyonu
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice osmine finala Europske lige. Najbolje je prošao Genk, koji je u gostima kod Genta Lovre Kalinića slavio s uvjerljivih 5:2 uz nekoliko slabih reakcija hrvatskog vratara. U ljepotici u Lyonu istoimeni domaćin došao je do velike pobjede 4:2, Manchester United na teškom je terenu u Rostovu izvukao 1:1...

Nakon što su u dvije utakmice nadigrali Tottenham nogometaši Genta slomili su zube u belgijskom ogledu osmine finala Europa lige, protiv Genka. Nije to bila sjajna partija hrvatskog vratara na golu Genta, Lovre Kalinića, koji je susret završio s čak pet primljenih golova na domaćem terenu, od kojih ga se sigurno može kriviti za prva dva.

Poveli su gosti u 21. minuti, lijepo je iz slobodnog udarca zabio Ukrajinac Malinovsky, na dušu Kalinića jer je pogodio u njegov kut. Vrlo brzo izjednačio je Gent, snalažljivi Kalu zabio je iz vrlo teškog kuta.

Nakon toga igra Genta poprilično se raspala. U 33. minuti Colley glavom zabija u praznu mrežu nakon što je Kalinić izletio u prazno. Osam minuta kasnije poentira i Samata za 1:3 Genka, u ovom slučaju nije previše toga mogao hrvatski vratar. U prvoj minuti sučevog dodatka prvom poluvremenu Genk dolazi i do četvrtog gola. Brzu kontru u pogodak pretvara Uronen.

U 61. minuti tračak nade Gentu budi Coulibaly zabivši za 4:2, a u 67. veliku šansu za novi pogodak domaćina propušta Perbet iz najstrože kazne. Pucao je u donji desni kut, ali lijepo ga je pročitao Ryan i obranio mu udarac. Kazna je uslijedila pet minuta kasnije, Samata drugim pogotkom postavlja konačnih 2:5, s velikom prednošću Genk odlazi kući.


All Goals KAA Gent 2-5 Racing Genk 09.03.2017 by diyan-delev

U fantastičnoj utakmici u Lyonu istoimeni domaćin slavio je 4:2 protiv Rome. Prštale su prigode s obje strane, a na kraju se isplatila hrabrost domaćeg trenera Genesija, koji je pri rezultatu 2:2 bacio sve karte u napad, dok se Roma odlučila čuvati neriješen rezultat.

Poveo je Lyon u osmoj minuti, nakon ubačaja s desne strane poentirao je Diakhaby. Desetak minuta kasnije Roma dolazi do izjednačenja nakon niza slabih reakcija domaće obrane, lopta na kraju dolazi do Salaha, koji poklon koristi i zabija za 1:1.

Nakon pola sata igre Roma dolazi do preokreta. S desne je strane ubacio De Rossi, najviši je u skoku bio Fazio, glavom zabija za 1:2, rezultat s kojim se otišlo na odmor. Vrlo brzo stvari na početak vraća Tolisso, nakon lijepe kombinacije s Lacazetteom s ruba kaznenog prostora zabija za 2:2 u 47. minuti.

20 minuta prije kraja potez utakmice povlači Genesio. U igru uvodi Fekira, koji mu se odužuje tri minute kasnije krasnim golom za vodstvo Lyona. Imao je Lyon u završnici više od igre, mogli su u još nekoliko navrata povećati prednost, no do konačnih 4:2 došli su tek u sudačkoj nadoknadi kada je večeras sjajni Lacazette odapeo s 20 metara i pogodio lijeve rašlje za veliku pobjedu Lyona.

Na iznimno teškom terenu u Rostovu, kojim je posebno razočaran bio njihov trener Jose Mourinho, nogometaši Manchester Uniteda izvukli su pozitivan rezultat pred uzvrat u Manchesteru odigravši 1:1 protiv Rostova.

Poveo je United u 35. minuti, Fellaini je s lijeve strane gurnuo prilično tešku loptu na Ibrahimovića, švedski internacionalac je nekako uspijeva uhvatiti prije nego je izašla u gol-aut i brzo drugim potezom vraća na Mhitarjana, koji lagano poentira za vodstvo Crvenih vragova.

Uzvratio je Rostov početkom drugog dijela, u 53. minuti. Duboku je loptu poslao Kalačev, Buharov je odlično prima prsima i odmah iz voleja posprema u donji lijevi kut Romerovog gola za konačnih 1:1.

Bešiktaš Mateja Mitrovića u gostima je kod Olympiakosa došao do neriješenog rezultata. Povela je grčka momčad pogotkom Cambiassa u 37. minuti, konačnih 1:1 postavlja Aboubakar u 53. minuti nakon velike pogreške domaće obrane. Mitrović je svih 90 minuta proveo na klupi za rezerve.


Olympiakos Piraeus 1-1 Besiktas - Highlights 09... by SummaryHD


All Goals & Highlights HD - Celta Vigo 2-1... by lifefootball

Europska liga, osmina finala, 1. utakmice:
APOEL - Anderlecht 0:1
FC Kopenhagen - Ajax 2:1
Rostov - Manchester United 1:1
Celta Vigo - Krasnodar 2:1
Gent - Genk 2:5
Lyon - Roma 4:2
Olympiakos - Bešiktaš 1:1
Schalke - Borussia Mönchengladbach 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2017. u 15:49
    sjajni utakmice
    Obrisan korisnik