Tenis

Borna Ćorić nije iskoristio dobar ždrijeb, iznenadio ga švicarski kvalifikant

Branimir Korać • subota, 11.03.2017.
Borna Ćorić nije iskoristio dobar ždrijeb, iznenadio ga švicarski kvalifikant
Foto: EPA

Borna Ćorić neočekivano je ispao već u prvom kolu Indian Wellsa. Henri Laaksonen bio mu je prvi protivnik, naizgled dobar ždrijeb za otvaranje turnira, ali Ćorić je kiksao i upisao poraz...

Borna Ćorić već u prvom kolu završio je s nastupom na velikom turniru u Indian Wellsu. Ždrijeb mu je na startu donio kvalifikanta Henrija Laaksonena, igrača koju puno bolje igra na Challenger Touru i vrlo rijetko uopće dolazi do glavnog ždrijeba na ATP turnirima. Ovdje je iskoristio ukazanu priliku i svladao Ćorića u tri seta.

Krajem prošle godine Laaksonen je osvojio dva Challengera, no ipak je najpoznatiji po sjajnom nastupu u Davis Cupu prije dvije godine kada je sa Švicarskom bez Federera i Wawrinke stigao do dvije pobjede u Liegeu gdje je svladao Bemelmansa i Darcisa u pet setova i tako svoju reprezentaciju držao na korak do iznenađenja sve do petog meča.

Ovdje je Ćorić dobro otvorio meč i uzeo prvi set sa 6:3 uz jedan izgubljen servis, ali i tri napravljena breaka te se u tim trenucima činilo da će to biti rutinski posao za hrvatskog tenisača.

Međutim onda su krenuli problemi. Laaksonen je sa svakim osvojenim gemom bio sve sigurniji na svom početnom udarcu i drugi set u konačnici je dobio jednim breakom u završnici.

U istom stilu nastavio je i u trećem setu, Ćorić je sve više griješio i na kraju je upisao poraz 3:6, 7:5, 6:2.

Dosta neugodan poraz za Bornu kojem su potrebni mečevi i to pod svaku cijenu kako bi se uspio vratiti u pravu formu. Drugo kolo donijelo bi mu dvoboj protiv Jacka Socka, no tamo će sada Laaksonen.

Indian Wells, prvo kolo:
Henri Laaksonen (Švicarska, Q) - Borna Ćorić (Hrvatska) 3:6, 7:5, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2017. u 14:14
    nije on toliko bahat, koliko igra pogrešno i koliko ne želi slušat ljude koji znaju, njegov tenis je praktički bezopasan i dok ne nauči potezat winere, od njega neće biti ništa, taljigat će se oko 50 mjesta stalno jer za nešto više jednostavno nema igru. čista defanziva, koja prelazi u totalnu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2017. u 08:42
    i tako..... dok alen halilovic hrabro koraca prema tituli najboljeg nogometasa na svijetu, isto cini i borna coric u teniskom! bahatost je lijepa vrlina
    Obrisan korisnik