Nogomet

Arsene Wenger: “Uefu čekaju tužbe ako ne uvede video tehnologiju”

Nikola Raič • subota, 11.03.2017.
Arsene Wenger: “Uefu čekaju tužbe ako ne uvede video tehnologiju”
Foto: EPA

Ponukan prošlotjednim zbivanjima u Ligi prvaka, Arsené Wenger ponovno je zazvao video tehnologiju u nogomet. Dotakao se francuski stručnjak i utakmice Barcelone i PSG-a...

Arsené Wenger dugo je zagovornik uvođenja video tehnologije u nogomet, a nakon događanja u prošlotjednim susretima Lige prvaka ponovno je pozvao Uefu i Fifu da poduzmu nešto po tom pitanju. Wenger je dodao i to kako bi te organizacije mogle biti tužene ako se nešto ne promijeni u skorijoj budućnosti. Francuza su pogotovo iziritirale odluke u korist Bayerna i Barcelone protiv Arsenala, odnosno PSG-a.

”Iskreno vjerujem, da se UEFA u idućih pet godina može suočiti s tužbama televizija ili navijača ako ne uvede video provjeru. Televizija i navijači vjeruju da je to ispravan način, oni plaćaju veliki novac koji im je upropašten jer UEFA ne čini sve kako bi izvukla maksimum iz spektakla. Je li prvi Barcelonin penal zaista penal? A tek drugi? Iskreno…”, započeo je Wenger svoju diskusiju o uvođenju novih tehnologija u nogomet.

Wenger je suđenje Arsenalu protiv Bayerna okarakterizirao skandaloznim, a za svoje postupke u susretu protiv Burnleyja odslužio je kaznu od četiri utakmice u kojima nije mogao voditi Arsenal.

”Živimo u društvu legalista, a ljudi plaćaju sve više i više. UEFA i FIFA jednostavno moraju napraviti korak prema pravednosti, ne mogu servirati gledateljima ono što smo gledali protiv Bayerna ili u Barceloni. To je neobranjivo”, zaključuje Francuz.

Arsenal danas igra protiv Lincolna u FA kupu, natjecanju koje je najavilo testiranje video tehnologije od iduće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Spoljo11.03.2017. u 17:49
    Ne sjećam se da se licemjer bunio kad je Henry rukom izbacio Irce iz kvalifikacija...
    Spoljo