Košarka

VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u kontroverznoj pobjedi Wizardsa, Spursi i Warriorsi igrali s rezervama

Dario Dodić • nedjelja, 12.03.2017.
VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u kontroverznoj pobjedi Wizardsa, Spursi i Warriorsi igrali s rezervama
Foto: EPA

Bojan Bogdanović ponovno je imao zapaženu rolu u pobjedi Washinton Wizardsa u produžetku protiv Portland Trail Blazersa. Nakon utakmice pričalo se samo o šutu za pobjedu Wizardsa, koji nije trebao biti priznat. Cleveland Cavaliersi predvođeni LeBronom Jamesom svladali su Orlando Magic uz solidan nastup Marija Hezonje. Ono što je trebala biti poslastica večeri, dvoboj Spursa i Warriorsa, pretvorilo se u susret rezervista...

Washington Wizardsi došli su do pobjede, pete uzastopne, na gostovanju kod Portland Trail Blazersa, uz puno muke i malo kontroverze. Zaostajali su na poluvremenu 21 poen, ali su se na krilima sjajnih Johna Walla i Bradleyja Beala izborili za produžetke, gdje su u posljednjem napadu došli do pobjede 125:124. No, na taj posljednji napad imali su što reći Trail Blazersi.

U uzbudljivoj završnici činilo se da su domaći košarkaši riješili pitanje pobjednika, imali su 124:121 36 sekundi prije kraja kada je Crabbe faulirao Beala na šutu za tri poena. Beal zabija dva za 124:123, u sljedećem napadu Wall blokira Damiana Lillarda i Markieff Morris 0,4 sekunde prije kraja pogađa za pobjedu Wizardsa 125:124, ali činilo se da je prije toga iskoračio izvan granica terena.

Bunili su se Blazersi, bunila se publika koja je istu stvar vidjela na usporenoj snimci, ali suci su rekli da prema pravilima takve detalje ne mogu provjeravati video tehnologijom. Čak su i Wizardsi kasnije priznali da je Morris bio vani.

"Rekli su 'Ne možemo to provjeriti'. Pretpostavljam da je to pravilo, ali ne razumijem zašto imamo sve te kamere i svu tu tehnologiju u areni ako ne možemo provjeravati akciju koju odlučuje jesi li pobijedio ili izgubio", rekao je Lillard nakon susreta.

Sudac Rodney Mott objasnio je da nije vidio da je Morris zakoračio van granica igrališta, suci su kasnije pogledali snimku: "Da, pregledali smo situaciju i da je dozvoljeno za takvo nešto pregledavati snimku rekli bismo da je iskoračio i dali loptu Portlandu."

Wall je sjajnu utakmicu završio s 39 poena i devet asistencija, Beal je dodao 26 koševa. Kompletna početna petorka Wizardsa bila je dvoznamenkasta, Otto Porter Jr. ubacio je 18 koševa uz deset skokova, Marcin Gortat 15 koševa i 15 skokova, Morris 13 koševa i 11 skokova.

Bojan Bogdanović dobio je nešto manju minutažu, 19 minuta, koje je u solidnom nastupu iskoristio za 11 poena (1/2 za 1, 2/5 za 2, 2/4 za 3) od kojih je osam postigao u posljednjoj četvrtini kada su Wizardsi hvatali zaostatak. Dodao je i dva skoka.

C.J. McCollum predvodio je domaćine s 34 koša, poen manje dodao je Lillard. S 15 koševa večer je završio Maurice Harkless.

Cleveland Cavaliersi prekinuli su niz od tri uzastopna poraza pobjedom u gostima kod Orlando Magica 116:104. Još je jednom sjajan bio LeBron James, devetim triple-doubleom sezone, što mu je ujedno učinak karijere, vodio je Cavse do pobjede.

LeBron je susret završio s 24 poena, 13 asistencija i 12 skokova za prekid neugodnog niza. Kyrie Irving dodao je 22 poena, a još su petorica igrača Cavsa bila na dvoznamenkastom učinku.

Orlandu je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, predvodio ih je Nikola Vučević s 20 poena i 16 skokova. 16 koševa dodao je Aaron Gordon, koš manje Evan Fournier. Mario Hezonja odigrao je 15 minuta, koje je završio sa sedam poena (2/2 za 1, 1/2 za 2, 1/3 za 3) i dva skoka. Nije to bila posebno dobra partija Hezonje, imao je nekoliko nerezonskih poteza u obrani, ali i u napadu. Damjan Rudež minimalnu je minutažu iskoristio za jednu promašenu tricu.

U dvoboju koji je morao biti poslastica dana na kraju su obje momčadi igrale bez glavnih zvijezda. San Antonio Spursi sa 107:85 svladali su Golden State Warriorse, u utakmici u kojoj nije bilo Kawhija Leonarda, LaMarcusa Aldridgea i Tonyja Parkera kod Spursa, svih zbog ozljeda ili zdravstvenih poteškoća, dok su Warriorsi odlučili odmarati Stepha Curryja, Klaya Thompsona, Draymonda Greena i Andrea Igoudalu, dok je Kevin Durant otprije ozlijeđen.

Bila je to osma utakmica Warriorsa u 13 dana, nakon utakmice dan ranije zbog koje su u San Antonio došli u 3 sata ujutro Steve Kerr je bio zadovoljan što je sve prošlo dobro: "Morali smo preživjeti ovu večer, to je bila ključna stvar. Htjeli smo pobjedu, očito, ali nismo je uspjeli dohvatiti, važno je da smo preživjeli ovo. Sad možemo otići kući, napuniti baterije i nastaviti igrati."

Spursi su ipak imali jaču klupu i više opcija i s laganih 107:85 svladali su rezerviste Warriorsa. Najbolji kod Spursa bio je Patty Mills s 21 poenom, po 13 su dodali Davis Bertans i Kyle Anderson.

Kod Warriorsa valja istaknuti Iana Clarka, koji je susret koji je započeo s klupe okončao s čak 36 koševa. Matt Barnes dodao je 14 koševa uz devet skokova.

NBA, rezultati:
Detroit - New York 112:92 (Harris 28 koševa/Porzingis 18 koševa)
Charlotte - New Orleans 122:125p (Williams 27 koševa, 10 skokova/Davis 46 koševa, 21 skok)
Orlando - Cleveland 104:116
Milwaukee - Minnesota 102:95 (Antetokounmpo 18 koševa/Towns 35 koševa, 14 skokova)
Miami - Toronto 104:89 (Whiteside 12 koševa, 14 skokova/Wright 13 koševa)
San Antonio - Golden State 107:85
Memphis - Atlanta 90:107 (Green 20 koševa, 11 skokova/ Millsap 16 koševa, 11 skokova)
Dallas - Phoenix 98:100 (Nowitzki 23 koša, 11 skokova/Booker 36 koševa)
Portland - Washington 124:125p
Sacramento - Denver 92:105 (Hield 17 koševa/Jokić 20 koševa, 14 skokova)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet12.03.2017. u 13:37
    U pravu si, moja greška. Našao sam video u kojem mi je nedostajalo slobodno bacanje iz prvog poluvremena pa sam zabunom iskopirao krivi embed kod. Ispravljeno je, hvala!
    Dario_SNet
  • pikepiletina12.03.2017. u 13:05
    stavili ste krivi Bogdanovićev video
    pikepiletina