Košarka

VIDEO: Dario Šarić pomiče granice, uz novi rekord vodio Sixerse do pobjede kod Lakersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.03.2017.
VIDEO: Dario Šarić pomiče granice, uz novi rekord vodio Sixerse do pobjede kod Lakersa
Foto: EPA

Dario Šarić nastavlja sa sjajnim nastupima u dresu Philadelphije. Još jednom je popravio rekord karijere po broju ubačenih poena i vodio je Sixerse do pobjede na gostovanju kod Lakersa...

Još jedan sjajan nastup Darija Šarić i još jednom pomaknuta granica po broju ubačenih poena u jednom susretu. S novim rekordom karijere odveo je Sixerse do pobjede u gostima kod Los Angeles Lakersa pojačavši ionako dobre postotke u borbi za titulu rookieja sezone.

Šarić je predvodio Sixerse s 29 ubačenih poena (7/13 za dva, 3/7 za tri, 6/9 slobodna), sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte za 35 minuta provedenih na parketu.

Embiid je poslao jasnu poruku, a Šarić mu se nastupom protiv Lakersa pridružio kao jedini rookie ove sezone koji je u deset utakmica ubacio najmanje 20 poena.

Protiv Lakersa odluka je pala u samoj završnici s linije slobodnih bacanja, Lakersi su imali zaostatak od samo poena 31 sekundu prije kraja susreta, imali su i napad, ali D'Angelo Russell krivo je procijenio koliko je ostalo do kraja i domaćin nije iskoristio napad, točnije ostao je bez šuta u potrebnom vremenu.

Do kraja susreta Sixersi su s linije slobodnih bacanja odradili posao i stigli do nove pobjede 118:116.

Uz Šarića istaknuli su se Jahlil Okafor s 23 poena i Timothe Luwawu-Cabarrot s 18 poena. Kod Lakersa Jordan Clarkson ubacio je 30 poena uz osam asistencija i šest skokova, Julius Randle dodao je 21 poen uz 12 skokova, a Ivica Zubac krenuo je u petorci i za 19 minuta ubacio deset poena (4/6 za dva) uz šest skokova i četiri blokade.

Utakmica večeri igrana je u Houstonu gdje su Rocketsi ugostili aktualne prvake Cleveland Cavalierse i upisali pobjedu 117:112. Odličan nastup Jamesa Hardena koji je s novim triple-double učinkom predvodio Rocketse na putu do pobjede.

Rocketsi iz drugog plana sanjaju ulazak u borbu za titulu, a u dvoboju protiv najboljih već su pokazivali da su vrlo kvalitetan protivnik.

"Pobijedili smo Golden State, pobijedili smo San Antonio, ali već duže vrijeme trebala nam je ovakva zvučna pobjeda", istaknuo je nakon susreta Mike D'Antoni.

S druge strane Cavsi se muče i već neko vrijeme bilježe poraze češće nego što je to uobičajeno za njih. "Moramo se izvući iz ovog, sposobni smo za to. Znali smo da će ožujak biti jako težak mjesec", kaže LeBron James.

Harden je susret završio s 38 poena, deset skokova i 11 asistencija, a Ryan Anderson pratio ga je sa 16 poena i šest skokova. Kod Cavsa James je bio na 30 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Kyrie Irving dodao je 28 poena i osam asistencija.

Vrlo lagan posao imali su Boston Celticsi koji su pregazili Bullse sa 100:80. U prvoj četvrtini ostavili su Chicago na samo devet poena, potpuno su dominirali, već tada stvorili razliku i mirno priveli susret kraju. Ovo je Bullsima već peti uzastopni poraz.

"Bilo je zabavno, nisu dugo izdržali. Uvijek je lijepo kada dođeš do pobjede na ovaj način i navijači pritom uživaju", zadovoljno je ustvrdio Isaiah Thomas.

Thomas je bio na 22 poena, a Avery Bradley dodao je 17 poena i šest skokova. Kod Bullsa po 13 poena upisali su Robin Lopez i Denzel Valentine.

Do važne pobjede došla je Indiana koja je na svom parketu bila bolja od Miamija sa 102:98. Gostima je nedostajao Goran Dragić, ali u reketu je dominirao Hassan Whiteside s 26 poena i 21 skokom. Ipak Pacersi su bili bolji i uspjeli su u završnici zadržati prednost te doći do pobjede.

Nakon loših igara dobrim dijelom sezone, Blazersi se moraju čupati u završnici regularnog dijela sezone ako misle do doigravanja. Imat će dosta tešku zadaću, a 29. pobjedu upisali su u gostima kod Sunsa. Briljirao je Damian Lillard s 39 poena, a Jusuf Nurkić bo je na double-double učinku s 12 poena i 11 skokova.

Brooklyn Netsi nakon 16 uzastopnih domaćih poraza napokon su došli do pobjede. Prvo slavlje u svojoj dvorani u 2017. godini imali su protiv New York Knicksa i to zahvaljujući šest trica Brooka Lopeza.

NBA:
Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 116:118 (Jordan Clarkson 30p, 6sk, 8as / Dario Šarić 29p, 7sk, 5as)
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 117:112 (James Harden 38p, 10sk, 11as / LeBron James 30p, 7sk, 5as)
Boston Celtics - Chicago Bulls 100:80 (Isaiah Thomas 22p / Robin Lopez 13p)
Indiana Pacers - Miami Heat 102:98 (Paul George 28p, 10sk / Hassan Whiteside 26p, 21sk)
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 101:110 (Devin Booker 28p, 5sk / Damian Lillard 39p, 6sk)
Brooklyn Nets - New York Knicks 120:112 (Brook Lopez 25p, 6sk / Carmelo Anthony 27p, 7sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2017. u 21:48
    Dario mora biti rookie godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2017. u 13:18
    kakva igračina ovaj Šarić, hebe nemilice. naklon kralju. čestitke i zubcu na solidnoj partiji, dosta blokada je skupio.
    Obrisan korisnik