Nogomet

Shakespeare: “Vježbali smo jedanaesterce”, Sampaoli: “Ovo je povijesna prilika za nas”

Nikola Raič • utorak, 14.03.2017.
Shakespeare: “Vježbali smo jedanaesterce”, Sampaoli: “Ovo je povijesna prilika za nas”
Foto: EPA

Nakon obećavajućeg rezultata iz Seville, novi trener Leicestera priželjkuje prolazak u četvrtfinale…

Sevilla u Englesku dolazi u odličnoj formi, osam utakmica su bez poraza te će pokušati obraniti prednost iz prvog susreta. S druge strane, domaćini su ustoličili Craiga Shakespearea kao nasljednika Ranierija i traže novu pobjedu u Ligi prvaka. Ove sezone su upisali sve tri pobjede na svom terenu.

Shakespeare neće moći računati na Mendyja i Wague, dok Jorge Sampaoli startnih 11 gradi bez Trémoulinasa, Vietta i Carriça.

Shakespeare u najavi očekuje sjajnu podršku s tribina koja će pomoći njegovoj momčadi nadograditi važan gol u gostima: “Znamo da smo si pogotkom u gostima stvorili lijepu priliku. Ovo je posebna situacija i atmosfera će biti naelektrizirana. Očekujem da momčad nastavi na krilima dva posljednja rezultata koji su nam dali samopouzdanje. (Pobjede protiv Liverpoola i Hulla, op.a.) Vježbali smo jedanaesterce, ništa ne prepuštamo slučaju i usput budi rečeno bili smo jako dobri. Može li Leicester osvojiti Ligu prvaka? Zašto ne?”

Jorge Sampaoli unatoč osam utakmica bez poraza nije zadovoljan igrama svoje momčadi: “U posljednjim nastupima nismo bili konzistentni, ali moramo se pobrinuti da se ‘prava’ Sevilla pojavi u Leicesteru i da damo svoju najbolju utakmicu. Moramo pokazati kvalitete koje su nam omogućile da se natječemo s Realom i Barcelonom. Moramo odigrati utakmice kao protiv Juventusa i Lyona (obje 0:0, op.a.). Ako budemo nervozni, pobjednik će biti u plavom. Oni sve više podsjećaju na Leicester koji je osvojio prvenstvo, odlučniji su i ponovno su dobri.”

Sampaoli se nada poklonu za 57. rođendan od svojih igrača: Najbolji poklon za mene bio bi da se plasiramo među osam najboljih klubova na svijetu. Ovo je povijesna prilika za nas: klub, igrače i navijače.”

Sevilla prednost od 2:1 iz prvog susreta brani večeras od 20.45.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.03.2017. u 16:18
    trebaju vise poezije u napadu, ali mozda ce biti velike drame. neko ce valjda biti tragicar. Dobro, trener sa takvim imenom jamci za sve to ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik14.03.2017. u 16:03
    55-45 šanse za Sevillu, ali ne bih tek tako otpisao Leicester, evidentno se dižu u formi. Bit će gusto.
    Obrisan korisnik