Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 14.03.2017, 20:45 h
Leicester City
Leicester City 2:0 Sevilla
Sevilla

VIDEO: Leicester hrabro korača dalje, dva pogotka dovoljna za četvrtfinale Lige prvaka

Petar Jenjić • utorak, 14.03.2017.
VIDEO: Leicester hrabro korača dalje, dva pogotka dovoljna za četvrtfinale Lige prvaka
Foto: EPA

Leicester nastavlja pisati stranice klupske povijesti. Večeras su na svom King Poweru slavili protiv Seville rezultatom 2:0 čime su nadoknadili zaostatak iz prve utakmice i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka...

Ne briljiraju u Premiershipu, ali zato hrabro koračaju u Ligi prvaka. Nogometaši Leicestera nadoknadili su zaostatak 2:1, na svom King Power stadionu slavili s 2:0 protiv Seville i plasirali se među najboljih osam europskih momčadi. U vrlo zanimljivom je susretu španjolska momčad ostala s igračem manje, nekoliko minuta kasnije imala priliku iz kaznenog udarca barem izboriti produžetak, ali nije bila precizna i morala je prihvatiti poraz.

Već se u četvrtoj minuti Kasper Schmeichel morao jako pomučiti. Sarabia je pronašao Samira Nasrija u kaznenom prostoru koji prolazi pokraj Wesa Morgana, ali vratara Leicestera nije svladao, ovaj mu je obranio udarac. Unatoč dobroj prilici, španjolska se momčad mučila, Leicester je jako dobro stvarao pritisak i ometao pokušaje gostujućih napada.

Lisice su više sretno nego spretno došle do vodstva u 27. minuti. Riyad Mahrez je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je preletjela većinu igrača i od koljena Wesa Morgana se odbila u mrežu za veliko slavlje na King Poweru. Time je postao prvi jamajkanski nogometaš u povijesti koji je postigao pogodak u Ligi prvaka.

Gosti su imali jalovu inicijativu, kružili su s loptom, ali dobra domaća obrana nije im dopustila ozbiljniju priliku za postizanje pogotka. Najbliže je bio Ben Yedder neposredno nakon pogotka domaćina, no njegov je udarac obrana engleskih prvaka blokirala u posljednji trenutak. Leicester je mogao doći do pogotka u samoj završnici prvog dijela, Okazaki je proigrao Vardyja koji iz poluvoleja puca pored gola.

Vrlo blizu pogotku Sevilla je bila u 53. minuti kada je sjajno opalio Escudero s dvadesetak metara. Pogodio je gredu, na odbijenoj je lopti bio Ben Yedder, ali je slabo reagirao i poslao je preko gola. Skupo je koštao goste ovaj promašaj, već dvije minute kasnije domaćin je podebljao prednost. Marc Albrighton imao je vremena primiriti loptu i šutirati s ruba kaznenog prostora, neobranjivo u donji desni kut Sevillinog gola.

Usred pritiska prema golu Leicestera u 73. minuti došlo je do razmjene riječi između Samira Nasrija i Jamieja Vardyja što je rezultiralo naguravanjem i Nasrijevim udarcem glavom od glavu. Obojica su nogometaša dobila žuti karton, no igraču Seville to je bio drugi, isključujući. Pet minuta kasnije gosti dobivaju veliku šansu za pogodak. Vitolo je utrčao s desne strane, uklizao je Huth, zatim i Schmeichel koji je srušio igrača Seville i zaradio žuti karton. Međutim, Steven N'Zonzi nije bio precizan s 11 metara, vratar domaćina je obranio.

Utakmicu je u 85. i 87. minuti propustio riješiti Vardy, jedan mu je pokušaj obranio vratar Seville, a drugi je otišao preko gola. Do kraja se susreta ništa značajnije nije dogodilo, gosti su pritisnuli i pokušali doći do pogotka, ali nisu uspjeli. Lisice će tako nastaviti pisati nove stranice klupske povijesti.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2017. u 14:54
    očekivano
    Obrisan korisnik
  • qvestor15.03.2017. u 07:47
    ako se dobro sjecam Sevilla je promasila jedanaesterac i u prvoj utakmici a sa dva neiskorištena penala u ovoj fazi natjecanja se ne može proći
    qvestor