Košarka

Žižić: “Spreman sam za NBA”, Austin Ainge: “On želi biti ovdje i mi ga želimo ovdje”

Nikola Raič • srijeda, 15.03.2017.
Žižić: “Spreman sam za NBA”, Austin Ainge: “On želi biti ovdje i mi ga želimo ovdje”
Foto: EPA

Ante Žižić u razgovoru za bostonski Globe ističe kako je spreman za NBA, a Austin Ainge potvrđuje kako ćemo Žižića od iduće sezone gledati u Bostonu…

Pred Celticsima je blistava budućnost, a sigurni smo kako će važan kotačić u toj priči biti i Ante Žižić kojeg su Boston Celticsi izabrali kao 23. izbor na posljednjem draftu. Žižić u razgovoru za Globe ističe kako se osjeća spremnim za sve zadatke koje donosi NBA, a kao potvrdu njegove samouvjerenosti, Globe donosi i izjave trenera Darušafake Davida Blatta o Žižićevim mogućnostima. Blatt ne skriva opčinjenost Žižićem i siguran je u njegov uspjeh u najjačoj ligi svijeta.

Upravo je David Blatt najzaslužniji za dolazak Žižića u Tursku. Naime, Izraelac je bacio oko na Žižića još 2013., kada je mladi Hrvat trenirao s Maccabijem: ”Od tada, uvijek sam ga pratio. Impresionirao me kao dječak koji je bio puno odrasliji nego što pokazuju njegove godine, mentalno i fizički.” Blatta je impresionirala i Žižićeva neustrašivost u borbi s igračima dvostruko starijim od njega.

Nakon otkaza u Clevelandu i dolaska u Darušafaku, Blatt je konačno dobio priliku dovesti Žižića te ju je iskoristio u prosincu prošle godine. Sada mu Žižić vraća s kamatama igrajući odlično u Euroligi.

Žižić u 11 utakmica za Darušafaku bilježi 10 poena i sedam skokova u 23 minute provedene na parketu te pozitivno govori o svom napretku: “Mislim da sam ove godine poboljšao svoju igru, poboljšao sam svoje tijelo i dobio iskustvo. Tako da, mislim da sam spreman za NBA.”

Jedan od najvećih dragulja Celticsa na čekanju nestrpljivo je očekivan od navijača, a pohvale stižu i od Austina Aingea, direktora igračkog osoblja Celticsa: “On ima 20 godina, a fizički kažnjava starije igrače. Napada i udara snažno, on je fizički prisutan. Koliko god volim i vjerujem u Antu iznenadio me njegov rani uspjeh u Euroligi.”

”Samo da se srpanj pojavi na kalendaru i potpisat ćemo ga. On želi biti ovdje i mi ga želimo ovdje”, pojašnjava Ainge planove Celticsa oko Žižića.

Iako je bio razočaran što ne može odmah ostati u Celticsima, Žižić je svjestan kako je godina u Europi bila dobra odluka: “Naravno da je NBA san svakog djeteta koje igra košarku, ali nakon drafta morate razmisliti o svojoj karijeri. Ako vam netko kaže da trebate odigrati još jednu godinu u Europi i unaprijediti svoju igru, onda nije tako teško to učiniti. Kada znate da ste blizu NBA lige, radite na tome da budete bolji.”

Unatoč vremenskoj razlici Žižić prati svoju buduću momčad: “Imali su nekoliko nevjerojatnih utakmica u i igraju vrlo dobro. Uživam ih gledati jer su mlada momčad koja igra vrlo dobru Celtics košarku. Igraju čvrstu obranu, a timski duh je sjajan.”

Problem Celticsa sa skokovima riješit će Žižić: “Idem na svaki skok, tako da mislim da tu mogu pomoći. Zapravo, siguran sam u to. Mogu uhvatiti i bonus skokove. Imam sjajne radne navike i uvijek dajem sve od sebe.”

Žižić predviđa sjajnu budućnost svojoj budućoj momčadi s obzirom na talent koji posjeduje, ali i izbore na iduća dva drafta: “Mislim da Celticsi imaju veliku priliku za ostvariti sjajan rezultat iduće sezone. U idućih nekoliko godina će još uvijek to biti mlada momčad, kroz nekoliko sezona ako ostanemo igrati zajedno i skupimo iskustvo, mislim da ćemo biti spremi i za puno veće rezultate.”

Do prelaska u Boston, Žižić planira raditi na šutu s poludistance kako bi treneru Bradu Stevensu bio na raspolaganju na pozicijama “četiri” i “pet”.

Za kraj, Blatt ne sumnja u Žižićev uspjeh u NBA ligi: “Bez ikakve sumnje, Ante donosi visoku razinu energije koja će mu u startu osigurati ulogu igrača role. On će skakati, trčati, boriti se za izgubljene lopte, može i završavati napade. Borit će se. Nećete pronaći boljeg dečka od Ante Žižića. Znam da to mnogi govore kada podupiru svoje igrače, ali kažem vam nećete naći boljeg od Ante Žižića. Nećete. Nigdje.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!