Košarka

VIDEO: Šarić ponovno sjajan, Philadelphia u gostima do posljednjih sekundi mučila Warriorse

Branimir Korać • srijeda, 15.03.2017.
VIDEO: Šarić ponovno sjajan, Philadelphia u gostima do posljednjih sekundi mučila Warriorse
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, no Philadelphia nije mogla do pobjede. U gostima je do posljednjih trenutaka mučila Golden State Warriorse koji su se izvukli i upisali pobjedu...

Utrka za rookieja sezone sve je izvjesnija, nitko od konkurenata ne igra na tako visokoj razini kao Dario Šarić. Svu klasu potvrdio je i noćas u dvoboju protiv Golden State Warriorsa gdje je odigrao još jednu sjajnu utakmicu iako je protiv sebe imao Draymonda Greena koji je uštopao i puno veće klase od Šarića.

Predvođena hrvatskim reprezentativcem, Philadelphia je do posljednjih sekundi držala Warriorse u neizvjesnosti, ali domaćin je ipak izvukao pobjedu 106:104. Šarić je ponovno bio raznovrstan, a tko zna na kojim bi brojevima završio uz malo ravnomjerniji sudački kriterij jer je očito da još uvijek u tom dijelu zvijezdama sklonijih sudaca nema pravi respekt.

Stephen Curry još jednom se mučio s otvorenim šutevima, ali proradio je u pravo vrijeme i prelomio je utakmicu na stranu Warriorsa, Uz njegovu tricu, još jednu dodao je Matt Barnes i Warriorsi su otišli na 104:99 i mirniju završnicu.

U trećoj četvrtini Sixersi su igrali posebno dobro, vodili su u tom razdoblju i 16 razlike, no nisu izdržali u tom ritmu i domaćin je napravio preokret. U samoj završnici Šarić je kod 106:103 imao dva slobodna bacanja, prvo je pogodio, a drugo namjerno promašio, no Sixersi nisu uspjeli iz drugog napada poentirati i otići u produžetak.

"Naravno da boli i da nam nije svejedno. Bili smo dobri i imali smo veliku priliku u gostima doći do velike pobjede", rekao je nakon susreta trener Sixersa Brett Brown.

Šarić je u sjajnoj večeri upisao za 37 minuta 25 poena (9/14 za dva, 2/6 za tri, 1/2 slobodna), sedam skokova, šest asistencija, tri osvojene lopte i dvije blokade dok je Jahlil Okafor dodao 22 poena i šest skokova.

Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 29 poena uz šest skokova i pet asistencija, Klay Thompson dodao je 28 poena, a Draymond Green 20 poena, osam skokova, osam asistencija i šest blokada.

Cleveland Cavaliersi pregazili su na svom parketu Detroit Pistonse sa 128:96 u dvoboju u kojem su pokazali veliku želju i volju da se vrate na pobjedničke staze. U posljednje vrijeme igraju dosta promjenjivo, no ovdje su predvođeni Jamesom i Irvingom potpuno nadigrali Pistonse.

Pistonsi su ih dva puta svladali na svom parketu, ali u oba susreta u Clevelandu upisali su teške poraze. Ovaj put već nakon prve četvrtine sve je bilo jasno, vodili su 44:26 i gostima se pripremala katastrofa.

"Oni su bili sjajni, a mi smo bili očajni. To je razloga za ovakvu utakmicu", iskren je bio trener gostiju Stan van Gundy.

Irving je susret završio s 26 poena uz šest asistencija, Iman Shumpert dodao je 18 poena uz pet skokova, a James je upisao 16 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Kod Pistonsa Tobias Harris ubacio je 17 poena, a Marcus Morris dodao je 13 poena i sedam skokova.

Oklahoma City Thunder očekivano nije imao problema u gostima kod Brooklyn Netsa koji su najozbiljniji kandidat za titulu najlošije momčadi lige na kraju sezone. Thunder je glatko slavio 122:104 uz novi triple-double učinak Russella Westbrooka koji je upisao 25 poena, 12 skokova i 19 asistencija. Victor Oladipo dodao je 21 poen, a kod domaćina Brook Lopez upisao je 25 poena i šest skokova.

New York Knicksi zaostajali su za Indiana Pacersima 13 poena, ali uspjeli su doći do preokreta i slaviti 87:81. Tijesan dvoboj otišao je na stranu domaćina koji se još uvijek nada da bi mogao dohvatiti doigravanje. Carmelo Anthony predvodio ga je s 22 poena i 13 skokova, a Paul George dodao je 22 poena i deset skokova kod Pacersa.

DeMarcus Cousins i Anthony Davis odveli su Pelicanse do važne pobjede protiv Blazersa, izravnih konkurenata u borbi za doigravanje. U konačnici visokih 100:77 za domaćina od kojeg je Cousins bio na 22 poena i devet skokova, a Davis na 15 poena i 15 skokova. Damian Lillard bio je usamljen kod gostiju s 29 poena.

Rezultati:
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 128:96
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 104:122
New York Knicks - Indiana Pacers 87:81
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 100:77
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 106:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2017. u 11:30
    Dario je naš čovik, dalmatinaca,a je da dolazi iz grada u kojem Bog nije stvorija košarku, no on je iz grada u kojoj je Dražen P. stvorija košarku, tako da nije greda sve je to slično. svaka čast još jednom.
    Obrisan korisnik
  • basketlife232315.03.2017. u 09:48
    Jedino iritantno je veće klase od Šarića. Šarić igra na vrhunskom nivou i igra glavnu ulogu. Netko tko je klasa iznad Šarića ne postoji.
    basketlife2323