Košarka

Španjolci napravili korak prema prolazu u finale Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 14.03.2017.
Španjolci napravili korak prema prolazu u finale Eurokupa
Foto: EPA

Valencia i Unicaja pobjedama u prvim susretima polufinala napravili su korak prema ulasku u finale Eurokupa. Unicaja još i veći gostujućim slavljem kod Lokomotiva...

Unicaja je napravila veliki korak prema prolazu u finale Eurokupa. U prvoj polufinalnoj utakmici u gostima je nadigrala Lokomotiv Kuban i visoko ga svladala sa 73:57.

Odličan nastup Španjolaca koji su sredinom treće dionice polako preuzeli kontrolu nad rezultatom i nakon toga povećavali prednost. Tricom Daniela Dieza tri minute prije kraja treće četvrtine Unicaja je povela s 44:42, Lokomotiv je ušao u veliku realizatorsku krizu i čak devet minuta nije ubacio nijedan poen iz igre. Post je prekinuo Kevin Jones šest i pol minuta prije kraja smanjivši na 57:46, ali Španjolci su bez problema održavali prednost i domaćin se nije mogao vratiti.

"Bili smo pravu. Nismo mogli računati na Carlosa Suareza i Dejana Muslija, nedostajala su nam dvojica igrača, ali svi smo dali sve od sebe. Imali smo plan od početka susreta i pridržavali smo ga se, ali ništa još nije gotovo", istaknuo je Nemanja Nedović.

Jeff Brooks predvodio je pobjednika s 18 poena i pet skokova, a Kyle Fogg dodao je 15 poena i pet skokova. Kod poraženih Kevin Jones ubacio je 17 poena, a Taylor Rochestie 14 poena i tome dodao šest asistencija.

I drugi španjolski predstavnik bio je uspješan. Valencia je ugostila Hapoel iz Jeruzalema i svladala ga s 83:68. Vrlo dobar nastup Valencije, posebno u drugom poluvremenu koje je riješila u svoju korist s 14 poena prednosti.

Izraelci su u drugom dijelu pali u obrambenoj fazi, sve teže su branili napade domaćina koji su relativno lako dovršili posao i stigli do vodstva u seriji. Osam minuta prije kraja krenula je serija Valencije na koju Hapoel nije imao odgovor i susret je mirno priveden kraju.

U rosteru Valencije bio je i mladi Emil Savić, ali nije dobio priliku dok su najbolji bili Fernando San Emeterio s 21 poenom te s po 11 poena Bojan Dubljević (deset skokova) i Joan Sastre. Kod poraženih Tarence Kinsey ubacio je 22 poena uz sedam skokova, Curtis Jerrells ubacio je 13 poena uz pet skokova, a Amare Stoudemire deset poena uz osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!