Nogomet

Zekić: “Mi smo lovci i nemamo vremena čekati”, Kek: “Ovo je za nas najvažnija utakmica”

Nikola Raič • srijeda, 15.03.2017.
Zekić: “Mi smo lovci i nemamo vremena čekati”, Kek: “Ovo je za nas najvažnija utakmica”
Foto: FaH

Pred Osijekom je težak zadatak u polufinalu Kupa, ali Slavonci se ne misle predati…

Rijeka na Gradski vrt dolazi s prednošću od 3:1 iz prvog susreta i ne misli ju olako shvatiti. Kek ističe kako je ovo najvažnija utakmice sezone za njegovu momčad, dok je pre Osječanima zasigurno najveći izazov sezone.

Rijeka u Osijek dolazi nakon remija na Poljudu, a Osječane su svladali već četiri puta ove sezone. Trener Rijeke, Matjaž Kek ističe kako je ovo iznimno važna utakmica za njegovu momčad: “U ovom dijelu sezone ovo je za nas najvažnija utakmica. Polufinale Kupa Hrvatske, u kojem nam se otvara mogućnost ući u finale i igrati za trofej. Poznajemo protivnika i sigurno je da su oni s dva posljednja pozitivna rezultata podignuli samopouzdanje. Unatoč prednosti iz prve utakmice, moramo biti izuzetno koncentrirani i agresivni da bismo došli do našeg cilja, a to je finale.”

Bezjak je u Splitu zabio svoj prvijenac nakon povratka u Rijeku, a suigrače poziva na oprez: “Za nas je ovo vrlo važna utakmica. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to može biti varljivo. Prošle godine smo dobili pravu lekciju kako ne odigrati. Moramo biti puno pametniji i ući ćemo u finale.”

Trener domaćina, Zoran Zekić poziva svoje igrače da budu hrabri, ali i oprezni: “Nije to nenadoknadivo, ali morat ćemo odigrati stvarno najbolje što možemo. Ne smijemo se zaletjeti, a opet moramo biti dovoljno hrabri, jer mi smo lovci i nemamo vremena čekati. Moramo biti pametni i taktički odgovorni. Rijeka je opasna i najviše voli one suparnike koji se bezglavo zalijeću.”

Zekić za susret protiv Rijeke može računati na sve igrače. Knežević je odradio suspenziju, a Boban se opravio od ozlijede. No, Zekić ističe kako nije važno tko će nastupiti: “Kao da je važno tko će igrati. Važnije je kako ćemo igrati.”

Može li Osijek do čuda vidjet ćemo u Gradskom vrtu od 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!