Nogomet

Simeone: “Želimo odigrati utakmicu u našem stilu”, Korkut: “Znamo što trebamo napraviti”

Nikola Raič • srijeda, 15.03.2017.
Simeone: “Želimo odigrati utakmicu u našem stilu”, Korkut: “Znamo što trebamo napraviti”
Foto: EPA

Izvjesniji od dva večerašnja susreta Lige prvaka igrat će se u Madridu gdje Atletico brani visoku prednost iz prvog susreta protiv Bayer Leverkusena…

Sjajno su momci Diega Simeonea odradili prvi susret u Leverkusenu i na Vicente Calderon su se vratili s 4:2. Unatoč toj prednosti, Simeone očekuje tešku noć. Glavobolje mu zadaje i niz ozlijeđenih i/ili suspendiranih igrača. Tako Argentinac ne može računati na Gabija, Felipe Luisa, Gameira, Thiaga i Fernandeza.

U potrazi za iznenađenjem Tayfun Korkut također ima puno problema s izostancima te ne može računati na Bendera, Çalhanoglua, Kiesslinga, Taha, Havertza, Henrichsa i Topraka. Podsjetimo, Korkut je trener Leverkusena od petog ovog mjeseca nakon što je zamijenio Rogera Schmidta.

Simeone ističe kako njegova momčad želi odigrati dobru utakmicu: “Želimo odraditi dobar nastup i odigrati utakmicu u našem stilu. Ovakve utakmice uvijek interpretiram na isti način: želite pokazati čast što nosite dres koji nosite bez obzira na natjecanje u kojem igrate. Igramo protiv momčadi koja ima jako dobar kontranapad i dobar napad. Bit će ovo teška noć i očekujem sličnu utakmicu kao u Leverkusenu, oni će stvarati prilike.”

Trener gostiju ističe kako će biti teško, ali da njegova momčad zna što joj je činiti: “Znamo što trebamo napraviti i svjesni smo kako će biti teško. Atletico je momčad koja zna odraditi posao. Moramo stvoriti prilike, ali i biti svjesni činjenice da imamo 90 minuta. Želimo stvoriti situaciju da smo u igri za prolazak. Moramo naporno raditi i pokušati promijeniti dinamiku susreta.”

Utakmicu je najavio i napadač Bayera, Javier Hernandez: “Pred nama je gotovo nemoguća misija, ali dolazimo ovdje odigrati savršenu utakmicu.”

Branič Atletico Madrida, Diego Godin upozorava svoje suigrače s prisjećanjem na Barcelonin preokret: “Barcelona je najbolji mogući primjer da se u nogometu sve može dogoditi. Ne razmišljamo o prvom susretu, samo o tome kako da pobijedimo i večeras. Izlazimo na teren pobijediti, a ne braniti prednost.”

Vicente Calderon će ugostiti Bayer iz Leverkusena od 20.45.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!