Nogomet

VIDEO: Lyon sačuvao prednost protiv Rome, minimalno slavlje Manchester Uniteda

Petar Jenjić • četvrtak, 16.03.2017.
VIDEO: Lyon sačuvao prednost protiv Rome, minimalno slavlje Manchester Uniteda
Foto: EPA

Odigrano je i preostalih pet uzvratnih utakmica nogometne Europske lige, a prolaz među najboljih osam su izborili Manchester United, Lyon, Ajax, Anderlecht i Schalke...

Manchester United - Rostov 1:0

Nakon što je Leicester prošao u četvrtfinale Lige prvaka, nogometaši Manchester Uniteda isto su napravili u Europskoj ligi i uz Lisice ostali jedini engleski klub u europskim natjecanjima. Na Old Traffordu su slavili s minimalnih 1:0, iako su imali još prilika za pogodak, uostalom, kao i gosti koji su u samoj završnici mogli izboriti produžetak.

Crveni vragovi su već u petoj minuti bili blizu pogotka. Blind je nabacio iz kornera prema Danielu Roju čiji udarac glavom brani gostujući vratar. Lopta se odbila do Zlatana Ibrahimovića koji ipak nije mogao ozbiljnije zaprijetiti iz mrtvog kuta. Švedski je nogometaš u dobroj poziciji bio i nekoliko minuta kasnije kada ga je lijepo uposlio Juan Mata, ali nakon prolaska golmana otišao je previše u kut i nije se najbolje snašao.

Kao što se i moglo očekivati, domaćin je igrao jako dobro i visoko je pritiskao rusku obranu. Vrlo blizu pogotku su bili u 35. minuti kada je sjajno pucao Ibrahimović s ruba kaznenog prostora, ali je pogodio stativu. U završnici je poluvremena udarac okupao i Paul Pogba, ali direktno u Medvedeva.

Već minutu po početku drugog dijela Pogba je bio prisiljen napustiti igru zbog ozljede. Prvi pokušaj prema vratima engleske momčadi gosti su imali u 54. minuti preko Azmouna, ali je Romero odlično obranio i izbacio loptu u korner.

Do vodstva je Manchester došao u 71. minuti. Nakon nesporazuma u obrani Rostova domaćin se vrlo brzo otvorio, Mhitarjan je ubacio s desnog krila, Ibrahimović petom proslijedio za Matu koji iz blizine posprema loptu u mrežu. Bila je to 17. asistencija napadača Uniteda od kolovoza 2011. godine u europskim natjecanjima.

Kao što se i moglo očekivati, Rostov je morao pritisnuti i ići po pogodak. Dobru su priliku imali u 79. minuti kada je Aleksandr Buharov pucao glavom, ali je domaći vratar refleksno obranio. U doslovno posljednjim trenucima susreta gosti su dobili priliku iz slobodnog udarca, ali je odličan pokušaj Naboe obranio Romero i donio svojoj momčadi prolazak dalje.

Roma - Lyon 2:1

Ponovno su sjajnu utakmicu odigrali Roma i Lyon, ovog je puta do pobjede došla talijanska momčad s 2:1. Međutim, zbog rezultata iz prve utakmice (4:2) Lyon je prošao u daljnju fazu natjecanja.

Francuskoj je momčadi trebalo 15 minuta igre da dođu do prednosti. Mathieu Valbuena je ubacio iz slobodnog udarca, najviši je u skoku bio Mouctar Diakhaby i glavom pospremio loptu u mrežu. Međutim, prednost Lyona je trajala tek nepunu minutu. Daniele De Rossi je centrirao iz slobodnog udarca, a loptu je nogom u mrežu skrenuo Kevin Strootman.

Vrlo dvojbena situacija odvila se u 19. minuti kada je Radja Nainnggolan u suparničkom kaznenom pogodio ruku Lucasa Tousarta, međutim sudac se nije oglasio. Belgijski je nogometaš bio vrlo blizu pogotka u 32. minuti, ali je njegov volej prošao pored gola. Mogla je talijanska momčad još do pokojeg pogotka, najbliže je bila u sudačkoj nadoknadi kada je udarac Edina Džeke obranio gostujući vratar.

Sjajno je Lopes nastavio braniti i u drugom poluvremenu, čuvajući mrežu Lyona. U 47. minuti glavom je pucao Nainnggolan, gostujući vratar je obranio, lopta se ponovno odbila do spomenutog igrača kojem Lopes ponovno brani. Nakon točno sat vremena igre Roma je došla do zasluženog vodstva, loptu je u vlastitu mrežu nespretno skrenuo Tousart. Iako su obje momčadi imale još po nekoliko prilika za postizanje pogotka, do promjene rezultata nije došlo.

Ostale utakmice

Borussia Mönchengladbach - Schalke 2:2

Nakon remija 1:1 u prvom susretu nogometaši Schalkea su zbog pogotka više u gostima uspjeli proći rivala iz Bundeslige. Večerašnji je domaćin vodio s 2:0, imao utakmicu u svojim rukama, ali su se gosti vratili i dvama pogocima došli do prolaska u daljnju fazu natjecanja.

Domaćin je došao do vodstva u 26. minuti kada se nakon jednog prekida u kaznenom prostoru najbolje snašao Andreas Christensen i pogodio mrežu Schalkea. U samoj završnici prvog dijela na 2:0 je povećao Mahmoud Dahoud sjajnim udarcem s dvadesetak metara.

Ipak, gosti se nisu predavali. U 54. minuti je Leon Goretzka smanjio zaostatak udarcem s dvadesetak metara, uz vrlo slabu reakciju domaćeg vratara. Do poravnanja i prolaska dalje gostujuća je momčad došla u 68. minuti, strijelac je iz kaznenog udarca bio Nabil Bentaleb.

Ajax - Kopenhagen 2:0

Nizozemski Ajax nadoknadio je zaostatak iz prve utakmice i pobjedom 2:0 izborio plasman u sljedeću fazu natjecanja. Većim su dijelom susreta bili bolja momčad, oba su pogotka postigli u prvom poluvremenu čime su riješili pitanje pobjednika.

Na polovici igre u prvom dijelu nizozemska je momčad došla do vodstva. Amin Younes je lijepo prošao i opalio s ruba kaznenog prostora, njegov udarac je obranio vratar gostiju, a na odbijanac je natrčao Bertrand Traore i pospremio loptu u mrežu. U samoj je završnici prvog dijela Ajax postigao i drugi pogodak, precizan je nakon ispravno dosuđenog kaznenog udarca bio Kasper Dolberg.

Anderlecht - APOEL 1:0

Nakon minimalne pobjede na Cipru Anderlecht je bez problema uspio sačuvati prednost i u uzvratu, slavili su istim rezultatom. Gol koji je potvrdio prolazak dalje postigao je Frank Acheampong u 65. minuti čemu je prethodila pogreška u gostujućoj obrani.


Acheampong Goal HD - Anderlecht 1-0 APOEL... by Live1Goals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!