Nogomet

VIDEO: Visoka pobjeda Bešiktaša za prolazak dalje, Genk bez problema sačuvao visoku prednost

Petar Jenjić • četvrtak, 16.03.2017.
VIDEO: Visoka pobjeda Bešiktaša za prolazak dalje, Genk bez problema sačuvao visoku prednost
Foto: EPA

Odigrane su prve tri uzvratne utakmice osmine finala Europske lige. Bešiktaš je s visokih 4:1 bio bolji od Olympiakosa iako je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje, Celta Vigo je slavila kod Krasnodara s 2:0 čime je obranila prošlotjedni rezultat, dok na susretu Genka i Genta nije bilo iznenađenja. Odigrano je miroljubivih 1:1...

Bešiktaš - Olympiakos 4:1

Dobar rezultat iz prve utakmice Bešiktaš je prenio i na uzvrat. Turska je momčad s visokih 4:1 slavila protiv Olympiakosa i prošla među osam najboljih. Iako su igrali s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme, domaćin je u tom razdoblju postigao dva pogotka kojima je osigurao prolazak dalje.

Nakon što je Ricardo Quaresma opasno zaprijetio iz slobodnog udarca u sedmoj minuti, domaćin je poveo nekoliko minuta kasnije. Vincente Aboubakar je bio prijetnja od samog početka, u ovom je trenutku lijepo dočekao ubacivanje Talisca i potpuno neometan glavom zabija pogodak.

Bešiktaš je čvrsto držao loptu u svojim nogama i u 22. minuti postigao još jedan pogodak. Quaresma je ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor gdje se našao Ryan Babel čiji je udarac pronašao put do mreže, iako je gostujući vratar možda mogao i bolje reagirati. Praktički iz prvog pravog izlaska prema naprijed gosti su smanjili zaostatak i to na kakav način. Aly Cissokho je centrirao s lijeve strane na Tarika Elyounoussija koji sjajno iz voleja pogađa mrežu turske momčadi.

Sve dobro što su napravili u prvih dvadesetak minuta kao da su odlučili upropastiti. Nevjerojatnu je glupost napravio Aboubakar u 39. minuti kada je glavom udario Retsosa, dok se igra odvijala na drugoj strani terena. Michaelu Oliveru je pomoćni sudac dojavio što se dogodilo, a Englez je pokazao izravan crveni karton.

Kao što se i moglo očekivati Grci su pritisnuli u drugom poluvremenu, stvorili nekoliko prilika, ali je Bešiktaš gotovo iz ničega postigao treći pogodak. Sjajno je s ruba kaznenog prostora opalio Ryan Babel u 75. minuti, donio erupciju oduševljenja na Vodafone Areni i riješio pitanje prolaska dalje. Visoku je pobjedu potvrdio Cenk Tosun šest minuta prije kraja utakmice i dvije po ulasku na teren.

Matej Mitrović odigrao je svih 90 minuta za domaćina.

Genk - Gent 1:1

Čudo se ipak nije dogodilo. Nakon gostujuće 5:2 pobjede nogometaši Genka bez prevelikih su problema sačuvali stečenu prednost i prošli u četvrtfinale.

Svoju dominaciju u prvom dijelu prvog poluvremena Genk je okrunio u 17. minuti. Jean-Paul Boetius je lijepo uposlio Timothyja Castagnea koji je bio miran, preciznim i snažnim udarcem iskosa bez problema je matirao Lovru Kalinića koji je branio cijeli susret za goste.

Ako su i postojale nade za gostujuću momčad, ovim su pogotkom potpuno nestale i Genk je samo održavao rezultat, ne dozvolivši bilo kakav šokantan preokret. U završnim minutama susreta rezultat je tek poravnao Louis Verstraete, 17-godišnji nogometaš kojem je ovo bio prvi seniorski pogodak.


All Goals & Highlights HD - Genk 1-1 Gent - 16... by BundesVideo

Krasnodar - Celta Vigo 0:2

Iako nisu mogli biti potpuno zadovoljni nakon prve utakmice, nogometaši Celte Vigo će svakako biti poslije uzvrata. Španjolska je momčad obranila prednost 2:1, čak nešto lakše od očekivanog i slavila s 2:0.

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena u kojem su obje momčadi imale tek po jednu dobru priliku, u vodstvo je došla Celta u 52. minuti. Nakon što je Petrov blokirao udarac Aspasa lopta se odbila do Huga Malla koji iz blizine pogađa mrežu ruskog sastava.

Pobjedu Celte Vigo potvrdio je Aspas deset minuta prije kraja utakmice krasno izvedenim lobom vratara Krasnodara na dodavanje Johna Guidettija. Krasnodar je ostao i s igračem manje u 86. minuti kada je drugi žuti karton dobio Charles Kabore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!