Košarka

Unicaja glatkom pobjedom do finala Eurokupa

Petar Jenjić • petak, 17.03.2017.
Unicaja glatkom pobjedom do finala Eurokupa
Foto: EPA

Košarkaši Unicaje prvi su finalisti Eurokupa. U drugoj su polufinalnoj utakmici lakše od očekivanog slavili protiv ruskog Lokomotiv Kubana rezultatom 74:63 i s 2:0 prošli u samu završnicu gdje željno iščekuju svog protivnika...

Nakon što je Hapoel osigurao majstoricu protiv Valencije sljedeći tjedan, danas smo ipak saznali prvog finalista. Radi se o Unicaju, drugoj španjolskoj momčadi, koja je na domaćem parketu svladala Lokomotiv Kuban rezultatom 74:63. Vodili su od samog početka utakmice i u konačnici upisali rutinsku pobjedu.

Sve je praktički bilo riješeno nakon prve četvrtine u kojoj je španjolska momčad u potpunosti dominirala, vodila je sa 18:3 predvođena odličnim Nemanjom Nedovićem. Prvu je dionicu zaključila sa 16 koševa prednosti (27:11). Na poluvremenu je ruska momčad malo smanjila zaostatak, ali više od časnog poraza nisu mogli. Unicaja je igrala odličnu obranu, kontrolirala utakmicu i zasluženo prošla dalje.

Nemanja Nedović je predvodio Unicaju s 21 poenom (3/6 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 6/8) i četiri asistencije, dok je Kyle Fogg dodao 16 koševa (5/5 za dva, 2/5 za tricu).

Najučinkovitiji je kod Lokomotiva bio Kevin Jones sa 17 koševa (7/12 za dva, 1/2 za tricu) i deset skokova.

Eurokup, polufinale:
Unicaja - Lokomotiv Kuban 74:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!