Nogomet

VIDEO: Metz pred svojim navijačima minimalno slavio protiv Bastije, Lille i Marseille podijelili bodove

Luka Medić • subota, 18.03.2017.
VIDEO: Metz pred svojim navijačima minimalno slavio protiv Bastije, Lille i Marseille podijelili bodove
Foto: EPA

Odigrana su prva dva susreta 30. kola francuske Ligue 1. Metz je na svom stadionu pobijedio Bastiju s minimalnih 1:0, dok su Lille i Marseille remizirali bez pogodaka...

U prvoj utakmici dana Metz je na svom stadionu slavio protiv Bastije s minimalnih 1:0, a do pobjede je stigao autogolom gostujućeg braniča Cionia. Metz je tako upisao prvu pobjedu nakon više od mjesec dana i pet susreta u kojima nisu slavili, dok je Bastia nastavila svoj negativan niz još od prosinca prošle godine. Zadnju pobjedu upisali su prije tri mjeseca. Od pobjede nad Rennesom odigrali su 13 susreta te su upisali osam poraza i pet remija. Gosti su barem prekinuli jedan drugi crni niz, nakon četiri uzastopna susreta uspjeli su završiti utakmicu sa svih 11 igrača na terenu.

Tijekom cijelog susreta domaći sastav bio je bolja, aktivnija i opasnija momčad na terenu i zasluženo su došli do sva tri boda. Do vodstva je Metz mogao odmah na startu susreta, ali pokušaj Balliua sjajnom paradom obranio je vratar gostiju Leca. Čitavo prvo poluvrijeme Bastia nije ozbiljnije zaprijetila domaćem vrataru Diddilonu, više su se gosti koncentrirali na obranu. Domaćini osim te prilike iz četvrte minute nisu više uspjeli pogoditi okvir gostujućih vrata, ali su imali nekoliko pokušaja koji su završili van okvira.

Odmah na startu drugog poluvremena, u 46. minuti, Metz je stigao do vodstva. Balliu je probio po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gostiju, gostujući branič Cioni pokušao je presjeći loptu koja je išla prema Nguetteu, ali umjesto izvan igre, završila je u mreži pored nemoćnog Lece.

Gosti su prilike počeli stvarati nakon sat vremena igre, imali su nekoliko dobrih situacija u kojima su možda mogli doći do boda, ali završnica ih nije išla. Nijednom na susretu nisu pogodili okvir domaćih vrata. Najbolje prilike su imali Marange, koji se okušao udarcem s oko 30-ak metara, ali taj pokušaj završio je pored vrata. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su domaćini došli do vrijedna tri boda.

Metz je sada skočio na 13. mjesto, u 29 utakmica sakupio je 35 bodova. Bastia je ostala na pretposljednjem mjestu, s osvojenih 25 bodova, tri manje od Nancyja i Dijona, izravnih suparnika za opstanak u ligi.