Tenis

Kyrgios predao Federeru, Sock iznenadio Nishikorija

Dario Dodić • subota, 18.03.2017.
Kyrgios predao Federeru, Sock iznenadio Nishikorija
Foto: EPA

Švicarac Roger Federer lakše se od očekivanog plasirao u polufinale Indian Wellsa, gdje će snage odmjeriti s Amerikancem Jackom Sockom...

Roger Federer bez kapi je znoja ostvario plasman u polufinale Indian Wellsa nakon što mu je osebujni Australac Nick Kyrgios predao meč zbog bolesti. U Australčevom stožeru pretpostavljaju da se radi o trovanju hranom. Zanimljivo, s obzirom da je medije preplavila snimka njegovog uživanja u krumpirićima za vrijeme meča parova, nakon pobjede nad Novakom Đokovićem u osmini finala turnira.

"U ovom trenutku mislimo da se radi o trovanju hranom, molim se da nije ništa više od toga. Nakon nemirne noći nemam ništa u sebi, a da bih igrao protiv velikana poput Rogera moram biti u svom najboljem izdanju", objavio je Kyrgios.

Javio se i Federer i zaželio što brži oporavak Kyrgiosu.

Za razliku od Federera svoj je nastup u polufinalu Indian Wellsa borbom u tri seta izborio Jack Sock. Amerikanac je četvrtog nositelja, Japanca Keija Nishikorija, svladao sa 6:3, 2:6 i 6:2. Prvi put je Amerikanac u karijeri svladao Top 5 igrača.

"Poseban je osjećaj prvi puta se plasirati u polufinale pred domaćom publikom, polufinale jednog od meni najdražih turnira godine", rekao je 24-godišnjak, koji se nada u trećem međusobnom ogledu doći do prve pobjede nad Federerom.

U drugom polufinalnom dvoboju snage će odmjeriti Stan Wawrinka i Pablo Carreno Busta.

ATP Indian Wells, četvrtfinale:
Wawrinka (ŠVI, 3) - Thiem (AUT, 8) 6:4, 4:6, 7:6(2)
Sock (SAD, 17) - Nishikori (JAP, 4) 6:3, 2:6, 6:2
Federer (ŠVI, 9) - Kyrgios (AUS, 15) predaja Kyrgios
Carreno Busta (ŠPA, 21) - Cuevas (URU, 27) 6:1, 3:6, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios27.03.2017. u 10:06
    Treće, nije Fedex trpo hranu u usta Kyrgiosu. Tko mu kriv što se otrovo hranom...
    rios
  • rios27.03.2017. u 10:05
    Pa kaj onda ak su igrali s ozljedom lakta? Pa igrali su i na AO potpuno zdravi pa su opet ispali Novak od Istomina, a Murray od Zvereva. S druge strane je Federer pobijedio Nishikoria, Berdycha, Wawrinku i Nadala i osvojio.
    rios
  • Obrisan korisnik18.03.2017. u 21:12
    Što ti rios trabunjaš, i Murray i Djokovic su igrali sa ozljedom lakta; zato su obojica otkazali Miami. Federer moze samo dobiti ako su najbolji ozlijedeni; istu srecu je imao i u Australian openu, i jos Kyrgios predao Federeru, itd.itd.
    Obrisan korisnik
  • rios18.03.2017. u 13:02
    Što ti selena trabunjaš, to svijet nije vidio. U Australiji je igrao maestralno i tukao Nadala u finalu, tukao uvijek nezgodnog Nishikorija i pomeo Berdycha, a sad je opet razmontira Nadala. A ovi ak su poispadali očito nisu dovoljno dobri bili. Da je bio dovoljno dobar, Djoka nebi izgubio od... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik18.03.2017. u 12:29
    E pa Federer je sretniji nego sto je tezi; tako je bilo i na Australian Openu. Svi veliki konkurenti poispadali, i on uzeo naslov. Bice da ce i Indian Wells osvojiti ;)
    Obrisan korisnik