Tenis

Nastavlja se renesansa Kuznjecove u Indian Wellsu, u ruskom finalu čeka je Vesnina

Dario Dodić • subota, 18.03.2017.
Nastavlja se renesansa Kuznjecove u Indian Wellsu, u ruskom finalu čeka je Vesnina
Foto: EPA

Poznate su sudionice ženskog finala u Indian Wellsu, čeka nas rusko finale između Elene Vesnine i Svetlane Kuznjecove, koja je posljednji put u finalu Indian Wellsa igrala prije devet godina...

Svetlana Kuznjecova posljednji je put igrala finale Indian Wellsa prije devet godina. 31-godišnja Ruskinja tada je izgubila od Ane Ivanović, ovog puta nada se tituli protiv sunarodnjakinje Elene Vesnine.

Kuznjecova je u polufinalu u vrlo tijesnom meču svladala treću nositeljicu Karolinu Pliškovu sa 7:6(5), 7:6(2): "Davala sam sve od sebe na svakom poenu, Karolina je jedna od najboljih igračica svijeta, igrala je dobro, morala sam pružiti odličnu predstavu za prolaz u finale. Bila sam u finalu prije devet godina, lijepo je ponovno biti ovdje", rekla je Kuznjecova za BT Sport 1 nakon pobjede nad Čehinjom.

Elena Vesnina impresivnom je igrom ostvarila plasman u finale, u polufinalu je u dva seta sa 6:3, 6:4 svladala Francuskinju Kristinu Mladenović. Posebno je dobro Ruskinja ušla u meč, otvorila je dvoboj s 5:0, iako je Mladenović vratila jedan break, bilo je prekasno, sa 6:3 Vesnina uzima prvi set.

Slično je započeo i drugi set, Vesnina je došla na 5:1, ali Mladenović se vraća, spašava i jednu meč-loptu i dolazi do 5:4, no više od toga nije uspjela, Ruskinja sa 6:4 dolazi do pobjede.

WTA Indian Wells, polufinale:
Kuznjecova (RUS, 8) - Pliškova (ČEŠ, 3) 7:6(5), 7:6(2)
Vesnina (RUS, 14) - Mladenović (FRA, 28) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!