Košarka

Vrlo dobar učinak Roka Stipčevića nedovoljan za pobjedu Sassarija

Petar Jenjić • subota, 18.03.2017.
Vrlo dobar učinak Roka Stipčevića nedovoljan za pobjedu Sassarija

Odigrana su dva susreta 23. kola talijanske košarkaške lige, a u onom nama zanimljivijem Sassari je poražen na gostovanju kod Avellina rezultatom 77:65, unatoč vrlo dobrom učinku Roka Stipčevića...

Do treće pobjede u posljendjih pet utakmica došli su košarkaši Avellina. Danas su na domaćem parketu bili bolji od Sassarija 77:65 čime su barem privremeno skočili na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. S druge strane, Sassariju je ovo drugi uzastopni poraz nakon kojeg se nalaze na petom mjesto s 12 pobjeda i 11 izgubljenih utakmica.

Gosti su otvorili susret s četiri poena Lydeke i držali prednost tri minute kada Logan ubacuje tricu (8:7). Nakon poena Roka Stipčevića za vodstvo Sassarija 11:10, domaćin radi seriju 11:0 i dolazi do dvoznamenkaste prednosti. Prvu su četvrtinu zaključili novom tricom Logana za 26:15. Iako su bili u konstantnom zaostatku, gosti su polako otapali prednost Avellina i do poluvremena se spustili na minus četiri (40:36).

Novim poenima Stipčevića ponovno je Sassari došao vrlo blizu u 23. minuti, na samo poen zaostatka (51:50). Domaćin ipak održava prednost i tricom Randolpha zaključuje treću dionicu s pet koševa viška (59:54). Iako su ubačajem Lydeke ponovno došli na minimalan zaostatak, sedam minuta prije kraja, gosti nisu uspjeli više od toga. Avellino je na sve imao spreman odgovor. Pitanje pobjednika riješio je Fesenko kada je svoju momčad vratio na dvoznamenkastu prednost dvije minute prije kraja.

Avellino je do pobjede predvodio Levi Randolph s 21 poenom (6/10 za dva, 3/5 za tricu), dok je David Logan dodao 19 koševa (5/5 za dva, 3/8 za tricu).

Gostima nije pomogao niti Rok Stipčević koji je susret zaključio s 18 poena (6/8 za dva, 2/6 za tricu), dva skoka i tri asistencije za 32 minute provedene na parketu.

Lega A, 23. kolo:
Avellino - Sassari 77:65
Trento - Pistoia 99:91 (Devyn Marble 27p / Terran Petteway 27p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!