Košarka

Glatke pobjede Fenerbahčea i Efesa, Markotin Istanbul do nove pobjede

Branimir Korać • subota, 18.03.2017.
Glatke pobjede Fenerbahčea i Efesa, Markotin Istanbul do nove pobjede
Foto: EPA

U 22. kolu turskog prvenstva Fenerbahče i Anadolu Efes opravdali su status favorita i upisali pobjede za zadržavanje koraka na vrhu...

Fenerbahče je zadržao prvu poziciju na ljestvici turskog prvenstva domaćom pobjedom protiv Buyukcekmecea 89:68. Gosti su se dobro držali do posljednje dionice kada je Fenerbahče ubacio u brzinu više i dobio zadnju četvrtinu s visokih 30:14 te uvjerljivo slavio.

Najbolji kod pobjednika bili su James Nunnally s 18 poena i Jan Vesely sa 17 poena i šest skokova. U gostujućem sastavu Jerry Johnson ubacio je 17 poena uz šest skokova dok je Eric Buckner doda 14 poena uz sedam skokova.

U derbiju kola Anadolu Efes upisao je domaću pobjedu protiv Banvita. Perasovićeva momčad kontrolirala je susret bez problema i Banvit je tek u završnici smanjio zaostatak, ali nije uspio napraviti veliki preokret.

Po 18 poena kod pobjednika ubacili su Tyler Honeycutt (šest skokova) i Cedi Osman. Kod Banvita Jordan Theodore ubacio je 22 poena uz osam asistencija dok je Gediminas Orelik dodao 19 poena.

Istanbul je upisao domaću pobjedu protiv Yesilgiresuna unatoč skromnom nastupu Damira Markote. Markota je susret završio sa samo pet poena uz šut 0/1 za dva i 1/6 za tri poena.

Tursko prvenstvo:
Fenerbahče - Buyukcekmece 89:68
Anadolu Efes - Banvit 83:74
Trabzonspor - Balikesir 76:84
Istanbul - Yesilgiresun 89:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!