Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u slaboj večeri Wizardsa, Cavsi igrali s rezervistima i naljutili naciju

Dario Dodić • nedjelja, 19.03.2017.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u slaboj večeri Wizardsa, Cavsi igrali s rezervistima i naljutili naciju
Foto: EPA

Washington Wizardsi odigrali su prilično slabu utakmicu u gostima kod Charlotte Hornetsa, nakon slabog ulaska u susret Bojan Bogdanović odigrao je vrlo dobro nastavak utakmice. Cleveland Cavaliersi naljutili su naciju odigravši nacionalnu utakmicu protiv L.A. Clippersa bez glavnih zvijezda. James Harden ponovno je bio sjajan, Spursi su izgubili kod Memphisa, Warriorsi su razbili Buckse...

Washington Wizardsi nisu se baš iskazali u gostima kod Charlotte Hornetsa. Kombinacija slabe napadačke večeri Wizardsa i odlične defenzivne partije Hornetsa urodila je pobjedom domaćina 98:93.

U napetoj završnici imao je Bradley Beal šut za tricu koja bi donijela izjednačenje deset sekundi prije kraja utakmice, na kraju je Marvin Williams ubacio dva slobodna bacanja i potvrdio pobjedu Hornetsa, koji se još uvijek nadaju doigravanju.

"Svima je jasno koliko smo trebali ovu pobjedu. Trenutno smo u vrlo teškoj situaciji, nemamo previše prostora za pogreške. Lovimo neke vrlo dobre momčadi za mjesto u doigravanju. Još uvijek vjerujemo da ih možemo uloviti", rekao je Williams nakon utakmice kojom su Hornetsi prekinuli niz od tri poraza.

Cody Zeller predvodio je Hornetse s 19 koševa, dok su po 16 ubacili Kemba Walker i Williams, na 14 se poena zaustavio Frank Kaminsky III..

Najbolji je kod Wizardsa bio John Wall s 19 poena i osam asistencija. Beal je dodao 18 koševa, a Otto Porter Jr. 16. Bojan Bogdanović imao je prilično slab ulazak u susret, no na kraju je popravio brojke, odigrao je 23 minute i za to vrijeme ubacio 12 koševa (2/2 za 1, 2/4 za 2, 2/5 za 3), uz tri skoka i asistenciju.

Los Angeles Clippersi objeručke su prihvatili poklon Cleveland Cavaliersa, koji su na gostovanju u L.A.-u odmarali glavne zvijezde, LeBrona Jamesa, Kyrieja Irvinga i Kevina Lovea. Navijačima u dvorani i gledateljima pred raznim oblicima malih ekrana sigurno takav rasplet nije odgovarao. Umjesto nastupa aktualnih prvaka gledali su jednostranu utakmicu u kojoj su vrlo brzo Clippersi riješili pitanje pobjednika i na kraju slavili 108:78.

"Duga je sezona, ima puno utakmica. Imamo puno utakmica dvije noći zaredom. Svi imaju. Četiri utakmice u pet večeri je teško. Pet u sedam je teško. No ovo traje već godinama. Nije prvi put da smo učinili ovako nešto. Mislim da treneri preuzimaju sve više odgovornosti, brinu za svoje igrače i osiguravaju da se propisno odmore", rekao je trener Cavsa Tyronn Lue nakon utakmice u kojoj su ga navijači pošteno izviždali.

Drugi tjedan zaredom tv kuća ABC u subotnjoj je nacionalnoj utakmici imala isti problem. Nakon prošlog tjedna i ogleda rezervista u utakmici Warriorsa i Spursa, slično im se dogodilo sinoć.

"Mislim da moramo zaštititi nacionalne utakmice. Moramo ih tretirati kao popodnevne utakmice, u tom slučaju momčadi ne bi igrale u petak navečer, ali niti u nedjelju navečer. Zvuči jednostavno, ali nije, teško je slagati rasporede oko toga, to čini ostatak rasporeda težim, ali posljednje dvije ABC nacionalne utakmice nisu izgledale dobro", rekao je trener Clippersa Doc Rivers, kojem je Orlando Magic navodno ponudio poziciju generalnog menadžera, no Rivers je objasnio da za njega nema budućnosti u Magicu te da su njegova budućnost Clippersi.

Blake Griffin s 23 je poena predvodio Clipperse do pobjede nad Clevelandovim rezervama, 16 poena dodao je J.J. Redick, po 13 su ubacili DeAndre Jordan (17 skokova) i Jamal Crawford. Clippersi su odmarali ključne igrače u posljednjoj dionici igre.

Sedmorica igrača Cavsa bila su dvoznamenkasta, ali uz prilično slab učinak, najbolji strijelac kod prvaka bio je Richard Jefferson s 12 koševa, po 11 su ubacili Tristan Thompson i Deron Williams.

Košarkaši Memphis Grizzliesa sjajnom su obranom došli do četvrte uzastopne pobjede, na svom su parketu sa 104:96 svladali San Antonio Spurse. Bio je to ujedno drugi uzastopni poraz Spursa.

Bio je to 22. bratski dvoboj Marca i Paua Gasola u regularnoj NBA sezoni. Uspješniji je bio Memphisov Gasol, Marc, utakmicu je završio sa 16 poena, dok je Pau ubacio osam.

Najbolji je kod Grizzliesa bio Mike Conley s 19 poena, koš manje dodao je Zach Randolph. Spurse je predvodio Kawhi Leonard s 22 koša, poen manje ubacio je LaMarcus Aldridge, dodao je i devet skokova.

Houston Rocketsi oslonili su se na Jamesa Hardena i došli do pobjede 109:105 u gostima kod neugodnih Denver Nuggetsa. Harden je prihvatio izazov i dohvatio svoj 19. triple-double sezone, drugi u 24 sata, utakmicu je završio s 40 koševa, deset skokova i deset asistencija. U dvije je noći Harden za Rocketse postigao fantastične brojke, 81 koš, 25 skokova i 21 asistenciju.

"Jesam li iscrpljen? Što je to? Samo sam sretan što smo pobijedili, nakon poraza u New Orleansu", rekao je junak Rocketsa nakon pobjede u Denveru.

Imali su Nuggetsi priliku za izjednačenje, čak i pobjedu, u posljednjih 30 sekundi Will Barton je pri vodstvu Rocketsa 107:105 promašio i tricu i polaganje, nakon čega je Harden dvama pogođenim slobodnim bacanjima potvrdio pobjedu svoje momčadi.

16 koševa i osam skokova u pobjedu Houstona ugradio je Clint Capela, 14 poena dodao je Nene Hilario, na 12 se koševa zaustavio Lou Williams.

Najbolji kod Nuggetsa bio je Gary Harris sa 17 koševa, na 16 se zaustavio Nikola Jokić, otegotna okolnost za Srbina bila je ta što je vrlo brzo upao u probleme s osobnim pogreškama. Po 15 su koševa dodali Nelson (11 asistencija) i Hernangomez.

Golden State Warriorsi pobjedu su protiv Milwaukee Bucksa osigurali već u drugoj četvrtini. Nakon nešto slabijeg ulaska u susret Warriorsi su drugu četvrtinu pobijedili 36:15 i do kraja održavali prednost, pobijedili su 117:92.

Warriorse je do pobjede s 28 poena predvodio Stephen Curry, 21 poen dodao je Klay Thompson. Još je samo Andre Igoudala bio dvoznamenkast, u pobjedu protiv Bucksa ugradio je 15 koševa. Sjajan je bio i Draymond Green s osam poena, osam skokova i deset asistencija.

Kod Milwaukee Bucksa valja istaknuti Malcolma Brogdona, koji je s 18 poena predvodio goste. Po 12 koševa dodali su Snell i Monroe, Giannis Antetokounmpo nije imao svoju večer, utakmicu je završio s devet poena.

NBA, rezultati:
Atlanta - Portland 97:113 (Ilyasova 23 koša/Lillard 27 koševa)
Charlotte - Washington 98:93
L.A. Clippers - Cleveland 108:78
Chicago - Utah 95:86 (Butler 23 koša/Hill 18 koševa)
Memphis - San Antonio 104:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!