Zimski sportovi

VIDEO: Wellinger velikim kiksom ispustio ukupnu pobjedu, Kraft slavio na Raw Air turneji

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.03.2017.
VIDEO: Wellinger velikim kiksom ispustio ukupnu pobjedu, Kraft slavio na Raw Air turneji
Foto: EPA

Nijemac Andreas Wellinger imao je pobjedu na Raw Air turneji u rukama, međutim posljednji skok na letaonici u Vikersundu bio je vrlo loš i titulu je odnio Stefan Kraft...

Andreas Wellinger tragičar je dana u Vikersundu. Posljednji dan Raw Air turneje davao je odluku o ukupnom pobjedniku, a u igri su bila samo dva imena - Wellinger i Stefan Kraft. Welinger je kao vodeći ušao u posljednji dan, bio je bolji od Krafta u prvoj seriji, a nakon što je Austrijanac u drugoj skočio relativno skromno, činilo se da će Nijemac slaviti.

Međutim uslijedio je veliki kiks Wellingera koji je doskočio na samo 166 metara i tako ne samo da je izgubio prvu poziciju u ukupnom poretku već je pao i na treću iza današnjeg pobjednika Kamila Stocha.

Kraft je u prvoj seriji imao skok od 237.5 metara, četiri i pol metra slabije od Wellingera dok je u drugoj seriji skočio na 215 metara što se nije činilo dovoljnim za ukupnu pobjedu. No, sve do skoka Wellingera i njegovog velikog kiksa.

Pobjedu posljednjeg dana odnio je Kamil Stoch s dva dobra skoka od 238.5 i 237 metara dok je drugi bio veteran Noriaki Kasai s letovima od 239.5 i 241 metra. Treće mjesto zauzeo je Michael Hayboeck.

Iznenadio je Amerikanac Kevin Bickner koji je u prvoj seriji letio do 244.5 metra, u drugoj je bio deset metara kraći, ali i upisao pad te je na kraju unatoč dugačkim skokovima završio tek na 15. mjestu.

Zadovoljni mogu biti Slovenci koji su imali trojicu u prvih deset i to Petera Prevca na šestom, Jurija Tepeša na sedmom i Domena Prevca na osmom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!