Košarka

VIDEO: Sjajni Dario Šarić predvodio Sixerse do pobjede protiv Celticsa

Petar Jenjić • nedjelja, 19.03.2017.
VIDEO: Sjajni Dario Šarić predvodio Sixerse do pobjede protiv Celticsa
Foto: EPA

Košarkaši Philadelphia 76ersa svladali su po prvi puta ove sezone Boston Celticse. Predvođeni sjajnim Darijom Šarićem slavili su u vrlo zanimljivoj i napetoj utakmici rezultatom 105:99...

Treći susret ove sezone i prva pobjeda za Sixerse protiv Boston Celticsa. Philadelphia je odradila jako dobar posao u svom Wells Fargo Centru i slavila rezultatom 105:99. Gotovo da više i nije potrebno isticati riječi hvale za Darija Šarića koji je još jednom odličnom utakmicom predvodio svoju momčad do pobjede, prve protiv ove momčadi nakon 11 uzastopnih poraza.

Celticsi su bili u potrazi za četvrtom uzastopnom pobjedom i drugom bez prvog strijelca, Isaiaha Thomasa, kojeg nema u sastavu zbog ozljede. Nakon solidnog početka, Sixersi su zaredali s nekoliko pogrešaka, bili pet minuta bez poena što ipak Boston nije iskoristio pa je Robert Covington poravnao rezultat u osmoj minuti na 13:13.

Nakon nešto lošijeg ulaska u utakmicu, Dario Šarić je drugi dio prve dionice prosjedio na klupi. U igru se vratio u 15. minuti i odmah pogodio dva uzastopna šuta za osam poena prednosti svoje momčadi (33:25). Ipak, Celticsi se vraćaju u utakmicu, raspoložen je bio Terry Rozier koji je vratio prednost na stranu svoje momčadi. Raspoloženi Šarić u drugoj je četvrtini pogodio pet od šest upućenih šuteva, međutim nedostajao je veći učinak suigrača. Na poluvremenu su zaostajali pet razlike. (51:46).

Početkom nastavka gosti su došli do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (59:49). U samoj završnici treće četvrtine Sixersi ubacuju četiri poena u posljednjih pet sekundi i dolaze na samo tri poena zaostatka (79:76). Tricom Luwawua prelaze u vodstvo, devet i pol minuta prije kraja (83:82).

U posljednje se tri minute igralo koš za koš, T.J. McConnell je Philadelphiji donio tri koša prednosti, da bi minutu prije kraja Šarić sjajno prošao pod koš i ubacio za 100:95. Marcus Smart polaganjem smanjuje zaostatak, međutim, Sixersi su čvrsto odlučili da ovu utakmicu neće ispustiti. Nik Stauskas je zabio tricu za pobjedu i rješenje pitanja pobjednika.

Dario Šarić je zaključio susret s 23 poena (8/16 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 1/1), šest skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte, dok je Robert Covington dodao 16 koševa (5/8 za dva, 2/7 za tricu) i osam skokova.

Boston je predvodio Al Horford s 27 poena (10/14 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 4/5), osam skokova i šest asistencija.

U nešto ranije započetom susretu košarkaši Dallasa slavili su na gostovanju kod Brooklyn Netsa 111:104. Mavericksi su vodili od samog početka utakmice, dijelom susreta su vodili i s dvoznamenkastom razlikom, međutim, Netsi se približavaju na samo poen zaostatka nakon ubačaja Dinwiddieja, šest minuta prije kraja utakmice. Ipak, raspoloženi J.J. Barea ubacuje devet vezanih poena Dallasa i rješava susret.

Do pobjede ih je predvodio Dirk Nowitzki s 23 poena (6/11 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 2/3) i devet skokova, dok je J.J. Barea dodao 20 koševa (7/8 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/5) i sedam asistencija.

Najbolji je kod domaćina bio Brook Lopez s 27 koševa (5/12 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 8/10) i sedam skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 104:111 (Brook Lopez 27p, 7sk / Dirk Nowitzki 23p, 9sk)
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 105:99 (Dario Šarić 23p, 6sk / Al Horford 27p, 8sk, 6as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2017. u 21:11
    Video sažetak: https://www.youtube.com/watch?v=ig0DcaZwx6w Pozdrav redakciji!
    Obrisan korisnik