Tenis

Elena Vesnina do najvećeg uspjeha u singlu u karijeri

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.03.2017.
Elena Vesnina do najvećeg uspjeha u singlu u karijeri
Foto: EPA

Rusko finale kod tenisačica u Indian Wellsu pripalo je Eleni Vesninoj. Ona je u završnom dvoboju bila bolja od sunarodnjakinje Svetlane Kuznjecove nakon tri sata borbe sa 6:7, 7:5, 6:4...

Elena Vesnina zna kako je to osvojiti najveće turnire, ali ne u singlu već u konkurenciji parova. Ova specijalistica za parove u Indian Wellsu otišla je do kraja u singlu gdje je nakon velike borbe upisala pobjedu protiv sunarodnjakinje Svetlane Kuznjecove.

Tri sata trajala je bitka na središnjem terenu gdje je Kuznjecova tražila iz trećeg pokušaja prvu titulu na ovom turniru, ali Vesnina je ipak bila sretnija i na kraju je slavila.

Kuznjecova je na ovom turniru igrala finala 2007. i 2008. godine, ali tada je gubila od Daniele Hantuchove i Ane Ivanović u dva seta. Ovo joj je bilo 12. finale na Premier Mandatory turnirima, a ima samo dvije pobjede i to u Miamiju 2006. godine protiv Marije Šarapove te u Pekingu 2009. godine protiv Agnieszke Radwanske.

Prvi set Kuznjecova je uzela u tie-breaku te je imala prednost breaka dva puta u drugom setu. Međutim nakon 4:1, Vesnina uzima četiri gema u nizu i vraća se u set. U konačnici ga je osvojila sa 7:5 i izborila treći set.

I tamo je Kuznjecova imala prednost, povela je s 4:2 da bi nakon toga izgubila ponovno naredna četiri gema, ovaj put to je značilo i da je izgubila meč.

Ovo je tek treći osvojeni turnir za Vesninu u singlu, prva dva osvojila je još 2013. godine u Hobartu pobjedom protiv Mone Barthel te u Eastbourneu pobjedom protiv Jamie Hampton.

Indian Wells, finale:
Elena Vesnina (Rusija) - Svetlana Kuznjecova (Rusija) 6:7(7), 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!