Tenis

VIDEO: Švicarsko finale u Indian Wellsu, Federer protiv Wawrinke ide po petu titulu

Dario Dodić • nedjelja, 19.03.2017.
VIDEO: Švicarsko finale u Indian Wellsu, Federer protiv Wawrinke ide po petu titulu
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Indian Wellsu igrat će dvojica Švicaraca, Stanislas Wawrinka i Roger Federer, obojica su u dva seta riješila svoje polufinalne oglede...

Puno je rekorda ugroženo u muškom finalu Indian Wellsa, a dvije su stvari sigurne, turnir će osvojiti Švicarac, tko god osvojio postat će najstariji osvajač turnira. Naime, u finalu igraju dvojica Švicaraca, treći nositelj Stan Wawrinka i deveti nositelj Roger Federer.

Trenutno najstariji osvajač Indian Wellsa je Jimmy Connors (31 godina i 5 mjeseci, osvojio 1984. godine), a s obzirom da su obojica Švicaraca trenutno starija od Connorsa kad je osvojio Indian Wells, jedan će od njih ući u povijest turnira.

Ovo je prvo finale sunarodnjaka u Indian Wellsu nakon 2001. godine i pobjede Agassija nad Samprasom, Federer se nada petoj tituli u Indian Wellsu, čime bi se izjednačio s Novakom Đokovićem kao igrač s najviše titula na ovom turniru. Ukoliko Federer u 23. međusobnom ogledu 20. put pobijedi Wawrinku postat će najstariji igrač koji je osvojio ATP 1000 turnir, bio bi to njegov 25. osvojeni ATP 1000 turnir i ukupno 90. titula u karijeri.

Nakon što ga je Australac Nick Kyrgios "počastio" predajom četvrtfinalnog ogleda, Federer je bez većih problema u polufinalu svladao Amerikanca Jacka Socka. Svoje sedmo finale u Indian Wellsu Federer je osigurao u dva seta, sa 6:1 i 7:6(4).

"Definitivno sam igrao odlično u prvom setu. Da budem iskren, drugi je set više sličio na ono što sam prije meča očekivao odmah u prvom setu. Bilo je teško napraviti break i kvalitetno reternirati Jackov sjajan servis. Stvari su se malo zakomplicirale, odličan je osjećaj bio pobijediti u dva seta i vratiti se u finale ovdje", rekao je Federer nakon pobjede nad Amerikancem.

S još je manje problema plasman u finale, svoje prvo u Indian Wellsu, ostvario drugi Švicarac, Stanislas Wawrinka. Odigrao je sjajan meč i s laganih 6:3, 6:2 porazio Pabla Carrena Bustu.

Ukoliko uspije doći do četvrte pobjede protiv Federera bit će to tek druga ATP 1000 titula za Wawrinku, nakon pobjede u Monte Carlu 2014. godine.

"Fantastičan je rezultat biti u finalu, pogotovo u Indian Wellsu, jednom od najboljih Masters 1000 turnira. Vrlo sam zadovoljan načinom na koji igram."

ATP Indian Wells, polufinale:
Wawrinka (ŠVI, 3) - Carreno Busta (ŠPA, 21) 6:3, 6:2
Federer (ŠVI, 9) - Sock (SAD, 17) 6:1, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!