Košarka

VIDEO: Zubac dvoznamenkast, Lakersi mučili Cavse unatoč 46 poena Irvinga

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.03.2017.
VIDEO: Zubac dvoznamenkast, Lakersi mučili Cavse unatoč 46 poena Irvinga
Foto: EPA

Večernji i noćni program u NBA ligi donio je još nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, a neočekivano neizvjesno bilo je u Los Angelesu gdje su Ivica Zubac i Lakersi pošteno namučili Cleveland Cavalierse...

Cleveland Cavaliersi s odmornima Jamesom, Irvingom i Loveom koji su propustili prošlu utakmicu, doputovali su na sraz Lakersima i očekivala se glatka pobjeda. Međutim nije bilo niti približno jednostavno, Cavsi su se morali čupati u posljednjoj četvrtini koja je otišla na njihovu stranu s 43:28 te su na kraju slavili 125:120.

Fantastična šuterska večer Kyrieja Irvinga pomogla je Lakersima da prođu neokrznuti u ovom dvoboju. 46 poena uz šut 15/21 od čega 6/10 za tricu odveli su Cavse do pobjede, a osim njega briljirali su i James i Love, sasvim dovoljno da Cavsi ostanu neporaženi.

Međutim Lakersi se nisu predavali, odigrali su jednu od boljih utakmica ove sezone, a među starterima je bio i Ivica Zubac koji je sasvim solidno iskoristio minutažu. Na parketu je bio 19 minuta i za to vrijeme ubacio je deset poena (4/7 za dva) uz šest skokova i dvije asistencije.

"Nismo bili u pravom ritmu, moramo to riješiti. Lakersi su igrali dobro, ne izgledaju kao momčad koja je upisala samo 20 pobjeda", istaknuo je nakon susreta James.

LeBron je dvoboj završio s 34 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Kevin Love dodao je 21 poen i 15 skokova. Kod poraženih utakmicu karijere odigrao je D'Angelo Russell s 40 poena, tricom 7/12 i šest asistencija. Jordan Clarkson dodao je 19 poena i šest asistencija.

Uz puno muke do pobjede su došli i Detroit Pistonsi iako to rezultat ne pokazuje. Svladali su Phoenix Sunse sa 112:95, ali oslabljeni Sunsi pali su tek u posljednjoj četvrtini, a do tada se domaćin itekako mučio te je dobar dio susreta bio u zaostatku.

"Morate se naučiti nositi s pritiskom. Ne možete reći da nema pritiska, on je uvijek prisutan, posebno u ovakvim utakmicama. Međutim ako želite igrati na najvišoj razini u ovoj ligi, morate to naučiti", rekao je nakon susreta Stan van Gundy.

U njegovoj momčadi Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 23 poena uz osam asistencija, Andre Drummond dodao je 18 poena i 18 skokova, a Aron Baynes upisao je 13 poena i 17 skokova. Kod Sunsa Tyler Ulis ubacio je 17 poena uz 11 asistencija, Marquese Chriss 16 poena uz sedam skokova, a Alan Williams 11 poena uz sedam skokova.

Pelicansi su na poluvremenu zaostajali za Timberwolvesima, ali u drugom dijelu su proigrali i na kraju uvjerljivo slavili 123:109. Ovo je Pelicansima četvrta pobjeda u zadnjih pet utakmica i vrlo bitna u borbi za doigravanje koja se zahuktava na Zapadu.

Nakon jedne utakmice pauze vratio se DeMarcus Cousins, Anthony Davis bio je raspoložen i New Orleans je slavio uz plavu Kentuckyjevu majicu "za sreću" ispod Davisovog dresa.

Davis je susret završio s 28 poena i 12 skokova, Jordan Crawford dodao je 22 poena, Jrue Holiday 21 poen i sedam asistencija, a Cousins 15 poena i 11 skokova. Kod poraženih Karl-Anthony Towns ubilježio je 33 poena i šest skokova, Andrew Wiggins 25 poena, Shabazz Muhammad 20 poena i šest skokova, a Ricky Rubio deset poena i 14 asistencija.

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Raptorsi koji su glatko svladali Pacerse sa 116:91. Od početka su Raptorsi dominirali i u prvom međusobnom dvoboju nakon doigravanja, bez obzira na neigranje Kylea Lowryja, visoko su slavili.

DeMar DeRozan s 22 poena predvodio je pobjednike, Serge Ibaka dodao je 16 poena i pet skokova, a Jonas Valančiunas 11 poena i 13 skokova. Kod poraženih Paul George bio je na 18 poena dok su po 16 dodali Thaddeus Young i Jeff Teague.

Portland Trail Blazersi trebaju pomoć Damiana Lillarda više nego ikada. Nalaze se u žestokoj borbi za osmu poziciju na Zapadu, moraju pobjeđivati u serijama, a upravo Lillard pomogao je da gostujuću turneju zaključe s omjerom 4-1.

Na gostovanju u Miamiju odigrao je briljantno, ubacio čak 49 poena uz šut za tricu 9/12. Ono što je posebno bitno, napravio je to uz samo 21 šut iz igre što nikome ove sezone nije pošlo za rukom.

Blazersi su upisali važnu pobjedu 115:104, a Lillardu je puno pomogao i Jusuf Nurkić s 21 poenom i 12 skokova. Kod domaćina James Johnson bio je na 24 poena, sedam asistencija i pet skokova dok su po 17 poena dodali Hassan Whiteside (deset skokova) i Goran Dragić.

Spursi su bez većih problema odradili posao protiv Kingsa i slavili sa 118:102. Kingsi su u zadnjoj četvrtini smanjili ogroman zaostatak, ali nisu se približili i zaprijetili. Pau Gasol s klupe je ubilježio 22 poena i devet skokova, a LaMarcus Aldridge pratio ga je s 18 poena i osam skokova. Kod poraženih na 18 poena bili su Willie Cauley-Stein i Buddy Hield.

NBA:
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 120:125
Detroit Pistons - Phoenix Suns 112:95
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 123:109
Toronto Raptors - Indiana Pacers 116:91
Miami Heat - Portland Trail Blazers 104:115
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 118:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!