Košarka

VIDEO: Warriorsi četvrti put ove sezone pregazili Thunder u susretu punom tehničkih pogrešaka

Branimir Korać • utorak, 21.03.2017.
VIDEO: Warriorsi četvrti put ove sezone pregazili Thunder u susretu punom tehničkih pogrešaka
Foto: EPA

Uz nastupe hrvatskih reprezentativaca tijekom noći s ponedjeljka na utorak, odigrano je još pet utakmica, a u središtu pozornosti bio je dvoboj između Oklahoma City Thundera i Golden State Warriorsa...

Golden State Warriorsi nisu mogli računati na Kevina Duranta na gostovanju kod Thundera, ali bez obzira na to atmosfera u Oklahoma Cityju bila je užarena. I na parketu i na tribinama.Warriorsi su na kraju slavili sa 111:95, domaćin je još jednom izgorio u međusobnom dvoboju s Warriorsima i sva četiri susreta visoko je izgubio.

Warriorsi su susret završili s 15 ubačenih trica i 46 posto dok je domaćin za tricu šutirao 4/21 i tu je bio problem. "Šutevi jednostavno nisu ulazili, bila je to jedna od onih večeri kada nama nije išlo, a protivnik je pogađao. Imali smo i nekoliko loših obrambenih reakcija, ali bit ćemo u redu", istaknuo je nakon susreta Russell Westbrook.

Tijekom nervoznog dvoboja tehničke pogreške dobili su Stephen Curry, Draymond Green, Russell Westbrook i Semaj Christon, Matt Barnes napravio je u jednom trenutku namjernu pogrešku, a Westbrooku prijeti opasnost od jedne utakmice suspenzije zbog već 15 prikupljenih tehničkih pogrešaka.

Klay Thompson bio je prvo ime susreta s 34 poena (7/15 trica) i šest skokova, a Stephen Curry dodao je 23 poena (trica 7/12) i šest asistencija. Kod poraženih Victor Oladipo ubacio je 17 poena uz šest skokova i pet asistencija, a po 15 poena dodali su Westbrook (osam skokova, sedam asistencija) i Enes Kanter (deset skokova).

Houston Rocketsi svladali su Denver Nuggetse sa 125:124 zahvaljujući ubačaju Jamesa Hardena 2.4 sekunde prije kraja. Harden je uhvatio loptu pod svojim košem sedam sekundi prije kraja, sjurio se do protivničkog koša i lagano položio za pobjedu. Nuggetsi su pokušali nakon time-outa doći do koša, ali dodavanje na relaciji Jokić - Plumlee nije prošlo i Houston slavi.

Dobra je to vijest za Blazerse koji opasno prijete Nuggetsima u borbi za osmo mjesto na Zapadu. Sada ove dvije momčadi imaju isti broj poraza, a Nuggetsi pobjedu više dok je ne tako davno situacija bila drugačija i Blazersi su imali veći zaostatak. No gostujuća serija 4-1 vratila ih je u igru, a do kraja sezone imaju prilično povoljan raspored i postaju glavni kandidat za osmo mjesto.

"Bio sam izuzetno brz, osjećao sam se kao Usain Bolt", govorio je o svojoj posljednjoj akciji Harden koji inače nije među najbržim igračima lige, ali ovdje je izgledao suprotno tome.

Harden je susret završio s 39 poena, 11 asistencija i sedam skokova, a Eric Gordon dodao je 18 poena. Kod poraženih Gary Harris ubacio je 28 poena, Will Barton 24 poena uz sedam skokova i osam asistencija, a Nikola Jokić 22 poena uz 13 skokova i osam asistencija.

Važnu pobjedu upisali su Pacersi na svom parketu protiv Jazza i to samo dan nakon visokog poraza u gostima kod Raptorsa. Taj poraz nije negativno utjecao na Indianu koja je odigrala odličnu utakmicu i na kraju slavila sa 107:100.

U završnici susreta Jazzeri su zaprijetili kada je 30 sekundi prije kraja George Hill ubacio tricu za 103:100, međutim Paul George odmah je odgovorio na drugoj strani i domaćin je mirno dovršio posao.

"Igrali smo dobro, čvrsto i bili smo momčad. Obrambeno smo odradili sjajan posao", smatra Jeff Teague.

Upravo on predvodio je strijelce Pacersa s 21 poenom te po pet skokova i asistencija, a George je dodao 19 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod poraženih Gordon Hayward bio je na 38 poena, a po 16 su dodali Rudy Gobert (14 skokova, osam blokada) i George Hill (šest asistencija, šest skokova, 0/7 trica).

Clippersi su puno lakše nego što to rezultat pokazuje svladali New York Knickse. Završilo je 114:105, gosti iz New Yorka smanjili su ogroman zaostatak u završnici susreta kad oni najbolji nisu bili na parketu.

Najučinkovitiji kod domaćina bili su Blake Griffin s 30 poena i šest asistencija, Austin Rivers dodao je 17 poena, DeAndre Jordan 14 poena i deset skokova, a Chris Paul 13 poena, 13 asistencija i pet skokova. Kod Knicksa po 18 poena upisali su Kristaps Porzingis (11 skokova) i Derrick Rose (pet asistencija).

Visoku pobjedu ostvarili su Hornetsi na svom parketu protiv Hawksa 105:90. Atlanta je dominirala u skoku i imala 12 skokova više, ali isto tako imala je i deset izgubljenih lopti više te lošiji postotak ubačaja iz igre što ju je na kraju odvelo u poraz.

Po 16 poena kod Hornetsa ubacili su Kemba Walker i Nicolas Batum (šest asistencija). Na drugoj strani Dennis Schröder ubacio je 20 poena uz šest asistencija, a po 13 poena dodali su Ersan Ilyasova (šest skokova) i Dwight Howard (deset skokova).

NBA:
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 95:111
Houston Rockets - Denver Nuggets 125:124
Indiana Pacers - Utah Jazz 107:100
Los Angeles Clippers - New York Knicks 114:105
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 105:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!