Košarka

VIDEO: Dario Šarić kao Allen Iverson, Bogdanovića izdala trica, Celticsima važna pobjeda nad Wizardsima

Dario Dodić • utorak, 21.03.2017.
VIDEO: Dario Šarić kao Allen Iverson, Bogdanovića izdala trica, Celticsima važna pobjeda nad Wizardsima
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je vrlo dobru utakmicu za Philadelphia 76erse, no nije im mogao pomoći u tijesnoj završnici protiv Magica jer je prvi put u svojoj NBA karijeri morao napustiti parket zbog osobnih pogrešaka. Svojim je nastupom ostvario učinak koji je prije njega pošao za rukom tek legendarnom Allenu Iversonu. Washington Wizardsi izgubili su važnu utakmicu protiv Boston Celticsa, Bojan Bogdanović bio je vrlo dobar unatoč lošem šutu za tri poena...

AUTOR: Lovre Bilonić

Philadelphia 76ersi imali su pobjedu u rukama u gostima kod Orlando Magica. Dobrim dijelom utakmice imali su dvoznamenkastu prednost, koja je u nekim trenucima iznosila i 17 koševa, no kratka klupa i šest osobnih pogrešaka Darija Šarića presudili su 76ersima, na kraju su u produžetku poraženi sa 112:109.

Kao i obično, Dario Šarić vrlo je slabo ušao u susret, otvorio je utakmicu šutom 1/4 iz igre, ali nakon kratkog hlađenja u igru se vraća puno bolji Dario, do poluvremena popravlja šut na 5/8, na odmor odlazi s 13 poena i pet skokova u 16 minuta provedenih na parketu. Philadelphia je potpuno dominirala protiv Magica i na odmor otišla s prednošću od 15 koševa, 56:41.

Dobar dio treće četvrtine činilo se da ni Magic više ne vjeruje u pobjedu, Sixersi su kontrolirali rezultat, u nekoliko navrata imali su i +17, ali onda kola za umorne goste polako kreću nizbrdo. Suci nažalost još uvijek nemaju respekta za Šarića, svirali su mu nekoliko u najmanju ruku dvojbenih osobnih pogrešaka pa je Dario početkom posljednje dionice morao na klupu s pet osobnih pogrešaka.

Magic koristi odsustvo Šarića i nekoliko nerezonskih napada Sixersa te dolazi na samo minus tri, 89:86. Oglasila su se zvona za uzbunu na klupi gostiju, u igru se vraća Šarić i odmah tricom smiruje strasti. Nažalost po 76erse, nije se dugo zadržao u igri, dobiva šestu osobnu pogrešku i napušta susret, prvi puta u svojoj NBA karijeri Šarić je izletio zbog šest osobnih pogrešaka.

Ionako kratka klupa Sixersa postaje još kraćom, uzmemo li u obzir kako je ovo gostima bila druga utakmica u dvije večeri, jasno je bilo kako će umor napraviti svoje. Vrlo brzo Magic prelazi u vodstvo, ali uporni gosti vraćaju "nulu", čak su imali i napad za pobjedu ali Andersonu pri ulasku pod obruč loptu krade Payton.

U produžecima Sixersi nisu imali snage, trener Brown na raspolaganju je imao tek sedmoricu igrača i Magic slavi sa 112:109.

Šarić je na kraju na parketu proveo tek 26 minuta i za to vrijeme ubacio 18 koševa (4/4 za 1, 4/9 za 2, 2/5 za 3), uz pet skokova, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Bila mu je ovo 20. uzastopna utakmica u kojoj je postigao dvoznamenkasti broj poena, što je kao rookieju Philadelphije posljednji put za rukom pošlo legendarnom Allenu Iversonu .

Sjajan je u redovima Sixersa bio Richaun Holmes, u 42 minute na parketu ostvario je drugi double-double karijere, večer je okončao s 24 poena i 14 skokova. S 24 je poena, uz 13 skokova, susret završio i Robert Covington, dok je Nik Stauskas dodao 20 poena s klupe.

Magic je do pobjede predvodio sjajni Nikola Vučević s 26 poena i 13 skokova. Zapaženu je rolu imao i Evan Fournier s 19 koševa te Aaron Gordon sa 17 ubačaja. 19 minuta na parketu proveo je Mario Hezonja, nije ovo bila njegova noć, izuzmemo li nekoliko bljeskova bio je poprilično indisponiran i neprimjetan, susret je završio s nulom na kontu koševa (0/1 za 2, 0/3 za 3), dodao je dva skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

U izravnoj borbi za drugo mjesto Istoka snage su u Bostonu odmjerili Celticsi i Washington Wizardsi. Nije to bila večer Wizardsa, Celticsi su zasluženo slavili 110:102.

Nakon dvije utakmice odmora zbog ozljede koljena u sastav domaćina vratio se Isaiah Thomas, u pravo vrijeme jer ponovno je odigrao odličnu utakmicu, koja im je možda i osigurala drugu poziciju na Istoku.

Iako su u završnici susreta rezervisti Washingtona pritisnuli Celticse i podigli neizvjesnost u utakmici, došli su na minus šest dvije minute prije kraja, domaća je momčad relativno komotno slavila. Kontrolirali su tijek susreta i na kraju upisali posve zasluženu pobjedu.

Thomas je do važne pobjede predvodio Celticse s 25 koševa, na 20 se zaustavio Bradley, po 16 su ubacili Crowder i Horford.

Najbolji kod neraspoloženih Wizardsa bio je Bradley Beal s 19 koševa, John Wall ubacio je 16, uz osam asistencija. Bojan Bogdanović vrlo je slabo ušao u susret, ali se probudio u nastavku susreta, a trener Brooks ukazao mu je povjerenje u posljednjoj četvrtini kada su Wizardsi pokušavali dostići Celticse.

Odigrao je 28 minuta i za to vrijeme upisao 14 poena iako ga uopće nije išao šut za tri poena (4/5 za 1, 5/7 za 2, 0/5 za 3). Dodao je šest skokova, dvije asistencije, ukradenu loptu i blokadu, a idućih će se dana vrtjeti video isječak njegovog otvaranja na tricu iz kuta i trenutka kada ga je spotaknuo sudac, koji je stajao u terenu, i onda dosudio loptu za Boston.

NBA, rezultati:
Orlando - Philadelphia 112:109p
Boston - Washington 110:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!