Nogomet

Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš Portugala, Petr Čech uzeo nagradu u Češkoj

Petar Jenjić • utorak, 21.03.2017.
Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš Portugala, Petr Čech uzeo nagradu u Češkoj
Foto: EPA

U Portugalu i Češkoj dodijeljene su nagrade najboljim nogometašima protekle godine. Cristiano Ronaldo očekivano je slavio u Portugalu, dok je po deveti put nagradu u Češkoj dobio vratar Arsenala Petr Čech...

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo očekivano je proglašen za najboljeg nogometaša Portugala u protekloj godini. U utrci za ovu nagradu pobijedio je suigrača iz Reala Pepea i vratara Sporting Lisabona Ruia Patricija.

U iznimno uspješnoj godini, Ronaldo je predvodio Real do naslova Lige prvaka, kao i reprezentaciju Portugala do senzacionalnog naslova na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Prilikom dodjele nagrade je rekao: "Bila je ovo posebna godina za mene jer je Europsko prvenstvo bilo jedini trofej koji mi je nedostajao. Želio bih se ponovno zahvaliti svim Portugalcima koji su nam dali samopouzdanje u pohodu na titulu."

Tako je godinu u kojoj je osvojio i Ballon d'Or okrunio još jednim priznanjem. Za najboljeg je mladog igrača proglašen nogometaš Bayerna Renato Sanches, dok je najbolji trener portugalski izbornik Fernando Santos.

Po deveti je put u karijeri nagradu za najboljeg nogometaša Češke podignuo vratar Arsenala Petr Čech. U izboru igrača, trenera, službenih osoba i novinara, 34-godišnji je golman uzeo nagradu ispred igrača berlinske Herthe Vladimira Daride i Boreka Dočkala, člana kineskog Henan Jianyea.

U porazu Topnika od West Bromwicha je pretrpio ozljedu, a na dodjeli nagrade u Pragu je rekao kako bi nekoliko tjedana mogao biti izvan terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!