Tenis

Donna Vekić ekspresno osigurala nastup u glavnom ždrijebu turnira u Miamiju

Dario Dodić • utorak, 21.03.2017.
Donna Vekić ekspresno osigurala nastup u glavnom ždrijebu turnira u Miamiju
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić lakše se od očekivanog plasirala u glavni ždrijeb WTA turnira u Miamiju, u dva je seta svladala Rumunjku Anu Bogdan...

Nakon što se pošteno namučila protiv mlade Amerikanke Kayle Day u prvom kolu kvalifikacija WTA turnira u Miamiju, hrvatska tenisačica Donna Vekić lagano se obračunala s rumunjskom tenisačicom Anom Bogdan, inače 124. tenisačicom svijeta.

Vekić je plasman u glavni ždrijeb Miamija osigurala pobjedom u dva seta, slavila je sa 6:2, 6:4 nakon nešto više od sat vremena igre.

20-godišnja Hrvatica bez većih je problema riješila prvi set u svoju korist. U prvoj je igri oduzela servis Bogdan, a pri vodstvu 3:1 još jednim breakom napravila značajnu prednost. Bogdan odmah vraća jedan servis, no Vekić radi još jedan break, svoj servis drži sigurno, koristi prvu set-loptu i sa 6:2 osvaja prvi set.

U drugom je setu Rumunjka Donnu puno više namučila, rano je oduzela servis Hrvatici i otišla na 0:3. No, Vekić se ekspresno vraća, dvaput u nizu oduzima servis Bogdan i drugom meč-loptom pri vodstvu 5:4 potvrđuje zasluženi prolaz u glavni turnir.

WTA Miami, kvalifikacije:
Donna Vekić (HRV, 7) - Ana Bogdan (RUM) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!