Tenis

Ajla Tomljanović u drugom kolu Miamija, čeka je osvajačica Indian Wellsa

Dario Dodić • četvrtak, 23.03.2017.
Ajla Tomljanović u drugom kolu Miamija, čeka je osvajačica Indian Wellsa
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović uspješno je apsolvirala prvu prepreku na WTA turniru u Miamiju. U prvom je kolu u tri seta svladala Poljakinju Magdu Linette sa 6:2, 1:6, 6:2...

Iako je trebala u prvom kolu WTA turnira u Miamiju igrati protiv Amerikanke Bellis, Ajla Tomljanović je prolaz u drugo kolo turnira na kraju tražila protiv sretne gubitnice, Poljakinje Magde Linette. Amerikanka se u zadnji čas povukla s turnira zbog želučane viroze, na njezino je mjesto uskočila Linette, inače 73. igračica svijeta.

Tomljanović - Linette

Asevi: 4 - 5

Dvostruke pogreške: 5 - 3

Postotak prvog servisa: 57% - 64%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 57% - 55%

Break lopte 6/12 - 4/10

Poeni na reternu: 36 - 32

Ajla je puno bolje otvorila meč, na samom je početku prvog seta dvaput oduzela servis Poljakinji, svoj je više-manje uvjerljivo držala i nakon nešto više od pola sata uzela prvi set sa 6:2. U posljednjoj je igri Linette imala break-loptu, no Hrvatica ju je spasila i prvom set-loptom završila set u svoju korist.

Drugi set donio je sasvim drugačiju priču, Poljakinja je bila ta koja je oduzimala servise, dvaput rano radi break Ajli, hrvatska je tenisačica spasila četiri set-lopte, ali iz petog pokušaja Linette uzima drugi set s više nego uvjerljivih 6:1.

Posljednji se set sveo na to koja će tenisačica zadržati svoj servis i u toj je igri bolja bila hrvatska predstavnica. U osam igara posljednjeg seta vidjeli smo čak šest breakova, Poljakinja nijednom nije zadržala svoj servis. Pri vodstvu Tomljanović 5:2 Linette je uspjela na svom servisu spasiti dvije break, odnosno meč-lopte, no treću nije, Hrvatica prolazi u drugo kolo.

Tamo je čeka puno jača protivnica, 13. tenisačica svijeta, Ruskinja Elena Vesnina. Ruskinja igra u fantastičnoj formi, prošlog tjedna je osvojila turnir u Indian Wellsu pobjedom u finalu protiv sunarodnjakinje Kuznjecove. Jednom su se susrele Tomljanović i Vesnina, slavila je Hrvatica na Roland Garrosu 2014. godine sa 7:6, 6:2.

WTA Miami, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (HRV, WC) - Magda Linette (POLJ, LL) 6:2, 1:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stipest23.03.2017. u 16:58
    Nisam siguran da je ona igrala Fed Cup za Australiju. Meni se ćini da ona nije dobila Australsko državljanstvo. I na stranici ITF-a i WTA je pod hrvatskom zastavomhttp://www.wtatennis.com/players/player/14384/title/ajla-tomljanovichttp://www.fedcup.com/en/players/player.aspx?id=800282821
    stipest
  • interreg23.03.2017. u 10:34
    Nije nigdje zapelo; ITF je krovna organizacija za sve teniske saveze a sudjeluje, izmedju ostalog, u organizaciji Fed Cupa i Grand Slamova, dok turnire kao sto su Maimi organizira WTA. Pravila ITF i WTA ocito dozvoljavaju da ista igracica igra Fed Cup i Grand Slam za jednu drzavu a ostale turnire... [više na forumu]
    interreg
  • stipest23.03.2017. u 01:14
    Gdje je zapelo da ona još uvijek nastupa pod hrvatskom zastavom?
    stipest