Tenis

Donna Vekić odlično krenula, ali ipak upisala poraz od Qiang Wang

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.03.2017.
Donna Vekić odlično krenula, ali ipak upisala poraz od Qiang Wang
Foto: EPA

Sjajan ulazak u meč Donne Vekić nije bio dovoljan. U prvom kolu Miamija uzela je prvi set protiv Kineskinje Qiang Wang sa 6:0 da bi nakon toga upisala poraz...

Nakon vrlo loših rezultata u Indian Wellsu gdje su hrvatski predstavnici redom bilježili poraze, nije dobro počeo niti turnir u Miamiju. U Indian Wellsu jedino je Donna Vekić stigla do pobjede, a upravo ona bila je prva u akciji u Miamiju i upisala je poraz.

Uspješno je odradila posao u kvalifikacija, odlično je otvorila i meč prvog kola protiv Qiang Wang, ali nije tako nastavila i Kineskinja je napravila potpuni preokret te slavila s 0:6, 6:4, 6:2.

Vekić - Wang

Asevi: 3 - 2

Dvostruke pogreške: 14 - 2

Postotak prvog servisa: 52% - 52%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 54% - 45%

Break lopte 8/12 - 8/20

Poeni na reternu: 44 - 49

Poslije prvog seta u kojem je Kineskinja bila bez šanse, činilo se da će Vekić lako do pobjede, ali u drugom setu krenuli su problemi. Nekoliko sudačkih odluka s kojima se Donna nije slagala, sve veći problemi na početnom udarcu i Wang je počela preuzimati stvari u svoje ruke.

U drugom i trećem setu Vekić je izgubila čak osam od svojih devet servis gemova, a i taj jedan u kojem je uspjela izbjeći break, osvojila je uz dosta problema.

Niti Wang nije igrala puno bolje na svom servisu u drugom setu, ali je ipak uspjela izdržati i uzeti set sa 6:4. Treći set krenuo je s vodstvom Vekić 2:1 uz break, međutim nakon toga nije uzela niti jedan gem i 58. igračica svijeta odlazi u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv pete nositeljice Agnieszke Radwanske koja je bila slobodna u prvom kolu. Kineskinja je u zadnjih godinu i pol odigrala već tri meča s Radwanskom, sva tri u Kini i sva tri izgubila je bez osvojenog seta.

Miami, prvo kolo:
Qiang Wang (Kina) - Donna Vekić (Hrvatska, Q) 0:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg23.03.2017. u 09:42
    Nakon dugo vremena pogledao sam Donnu i pozalio :-). E pa ako ovo nije mogla dobiti... na kraju drugog seta imala je dvije ili tri break lopte za 5:3 i onda se raspala nakon sto protivnici nije dosudjen aut koji mozda je a mozda nije bio. Nakon toga raspad preostalog sistema i cisti uzas za... [više na forumu]
    interreg