Nogomet

Portugalci pogotkom iz kaznenog udarca u 90. minuti stavili Hrvatsku u tešku poziciju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.03.2017.
Portugalci pogotkom iz kaznenog udarca u 90. minuti stavili Hrvatsku u tešku poziciju
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina već nakon prvog kola kvalifikacijskog turnira u Portugalu nalazi se u teškoj situaciji. Poražena je od domaćina 2:1 i više nema u svojim rukama odluku o prolasku na završni turnir...

Talentirana hrvatska generacija koja se okupila u reprezentaciji do 19 godina mogla bi ostati bez nastupa na Europskom prvenstvu. U posljednjem krugu kvalifikacija na turniru u Portugalu poražena je od domaćina 2:1 i sada mora čekati kiks domaćina da bi se vratila u borbu za prvo mjesto.

Naime samo prvoplasirani odlazi na završni turnir i jasno je da će to biti Portugal ukoliko upiše pobjede u preostala dva kola protiv Poljske i Turske.

Na stadionu Pacos Ferreire Hrvatska je vrlo rano ušla u rezultatski zaostatak, već u osmoj minuti krilni napadač Benfice Mesaque Dju doveo je domaćina u vodstvo da bi Hrvatska do odlaska na odmor ipak uspjela doći do poravnanja pogotkom Luke Ivanušeca na asistenciju Davora Lovrena.

U završnici prvog dijela Hrvatska je mogla do potpunog preokreta, ali Nikola Moro nije imao sreće, lopta je nakon njegovog pokušaja pogodila vratnicu.

I kada se činilo da će susret završiti remijem što bi ostavilo i jedne i druge u igri za prvo mjesto, Adrian Šemper radi prekršaj u kaznenom prostoru, a domaćin zarađuje kazneni udarac. U pogodak ga je pretvorio Joao Filipe čime Portugal dolazi do velika tri boda.

U prvom susretu skupine Poljska je s 1:0 bila bolja od Turske, a upravo Poljaci bit će sljedeći hrvatski protivnik i to za dva dana od 15 sati u Vila de Condeu.

Elitna runda kvalifikacija U-19, prvo kolo

Hrvatska - Portugal 1:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Mesaque Dju (8.), 1:1 Ivanušec (28.), 1:2 Joao Filipe (90.-11m)

Hrvatska: Šemper, Oluić, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Ivanušec (od 86' Pasariček), Moro, Lovren, Đurasek (od 65' Kulenović), Gjira (od 83' Šverko).

Portugal: Diogo Costa, Diogo Dalot, Diogo Queiros, Queiros, Abdu Conte, Rui Pires, Miguel Luis (od 90' Florentino), Rui Pedro (od 74' Jose Gomes), Mesaque Dju, Gedson Fernandes, Rafael Leao (od 62' Joao Filipe).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!