Košarka

Bojan Bogdanović o odlasku iz Netsa "Došao sam u bolju momčad koja trenutno igra sjajno"

Petar Jenjić • subota, 25.03.2017.
Bojan Bogdanović o odlasku iz Netsa "Došao sam u bolju momčad koja trenutno igra sjajno"
Foto: EPA

Washington Wizardsi nisu imali prevelikih problema protiv Brooklyn Netsa, slavili su rezultatom 129:108. Prvi je put protiv svoje bivše momčadi igrao i Bojan Bogdanović koji je dao veliki obol pobjedi sa 17 poena i sedam skokova...

Nakon dvije i pol sezone s Brooklyn Netsima Bojan Bogdanović je zamijenjen u Washington Wizardse, konkurentnu momčad koja se bori za što bolje pozicije uoči doigravanja: "Došao sam u bolju momčad koja trenutno igra sjajno, jedna je od najboljih u ligi. Mislim da sam se vrlo brzo prilagodio na napadačke setove i obrambene zadatke. Trenutno se osjećam jako dobro."

"Bilo je teško u Brooklynu ove sezone, za cijelo trenersko osoblje i igrače. Borili smo se unatoč takvoj situaciji. Vidim da igraju puno bolje nakon All-Star pauze, imam puno ljubavi za Brooklyn i želim im puno sreće. Cijenim ih jer su mi dali priliku da krenem u ovoj ligi. Trebaju vjerovati treneru Atkinsonu i generalnom direktoru Marksu što rade. Nadam se da će im sljedeća sezona biti bolja od ove", dodao je Bogdanović.

Generalni direktor Washingtona Ernie Grunfeld bio je spreman dati izbor prve runde drafta za hrvatskog košarkaša: "Tražili smo dokazanog igrača koji može ulaziti s klupe, redovito zabijati i igrati obranu. Bojan sve radi, nisam očekivao da tako dobro može napadati i koš. Imamo dva sjajna igrača u Johnu Wallu i Bradleyju Bealu pa nam je trebao netko tko može dodatno raširiti obranu i stvoriti prostor za njih. Može igrati tri pozicije ako treba i sigurno je sjajan dodatak momčadi."

Sinoć je došlo vrijeme za Bogdanovića da odigra svoju prvu utakmicu protiv bivše momčadi. Hrvatski je košarkaš u konačnici dao veliki doprinos pobjedi Wizardsa 129:108: "Bilo je malo čudno jer nikada nisam bio zamijenjen u Europi tijekom sezone, ali na kraju mislim da smo odigrali jako dobro, odmorili smo startere jer igramo dan za danom. Kada pobijedite 20 razlike sve je dobro."

Iako pruža jako dobre partije od dolaska u klub, Bogdanović je svjestan kako je malo pao u formi: "Malo se mučim zadnjih nekoliko utakmica, ali imam puno otvorenih šuteva s Johnom i Bradleyjem, dijelimo lopte kao momčad i to ide jako dobro."

Pohvalio je hrvatski košarkaš suigrače s klupe, Brandona Jenningsa i Iana Manhinmija koji su uvelike pomogli u rutinskoj pobjedi: "To nam je i trebalo od Brandona, da asistira, traži šutere, išlo mu je večeras, pogađao je trice. Manhinmi je dobar na obje strane terena, postavlja dobre blokove i večeras je odradio dobar posao. Kada nas sve tako ide teško nas je dobiti."

Pred Washingtonom je pet gostujućih utakmica zaredom, a prva slijedi već večeras protiv Cleveland Cavaliersa: "Bit će teška utakmica jer su ipak branitelji naslova. Kao što sam rekao, odmorili smo startere, važna je to utakmica za nas, borimo se za što bolja mjesta u doigravanju i nadam se da ćemo započeti niz gostujućih utakmica na pravi način."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!